Los Angeles Rams, kariyerinin üçüncü yılında Super Bowl oynama başarısı gösteren genç quarterback’i Jared Goff’un kontratını dört yıllığına uzattı. Goff’un yeni sözleşmesinin 134 milyon dolar değerinde olduğu ve bu mikratın 110 milyon dolarının garanti olduğu belirtildi. Böylece 24 yaşındaki oyuncu, NFL tarihinde bir sözleşmede en fazla garanti para alan isim oldu.

Goff’un yeni kontratı kendisiyle aynı draft sınıfından olan Carson Wentz’in 107.9 milyon dolarlık garanti ücretini geride bırakmış oldu. Hatırlanacağı üzere Jared Goff, 2016 NFL Draftı’nın ilk sırasından Los Angeles Rams tarafından seçilmiş, Carson Wentz ise hemen arkasından Philadelphia Eagles’a draft edilmişti.

2016 NFL Draftı’ndan kısa bir süre sonra Eagles ve Rams sırasıyla 2018 ve 2019 yıllarında Super Bowl’a yükselmişti. Takımların başarılarında ise genç quarterback’lerinin payı oldukça büyüktü. Eagles, normal sezonda Wentz’in önderliğinde NFC’de ilk sırayı almış ve Wentz’in sakat olduğu 2018 Super Bowl’unda New England Patriots’ı yenmişti. Rams ise geride bıraktığımız Şubat ayında Jared Goff’un çok iyi oynamadığı 2019 Super Bowl’unda Patriots’a yenilmekten kurtulamamıştı.

Super Bowl’da yaşanan hayal kırıklığına rağmen Goff, geride bıraktığımız sezonda Los Angeles Rams’in 13-3 ile normal sezona damga vurmasında büyük pay sahibiydi. Sezonun ilk yarısında ismi MVP adayları arasında da anılan Goff, yılı 4,688 yard, 32 touchdown pası, iki touchdown koşusu ve 12 interception ile kapamıştı…

Berkeley çıkışlı oyuncunun yeni sezonda MVP adayları arasında olması bekleniyor…