New England Patriots, Cumartesi günü Oakland Raiders’ın Antonio Brown’ı serbest bırakmasının hemen ardından yıldız receiver’ı kadrosuna kattı. Patriots’ın Brown’a bir yıllık 15 milyon dolarlık bir sözleşme verdiği ve bu rakamın dokuz milyon dolarının garanti olduğu açıklandı.

Patriots’ın bu dev transferi NFL çevrelerinde şok etkisi yaratırken, böylece son şampiyon geçtiğimiz sezon ligin en çok touchdown pası yakalayan wide receiver’ını kadrosuna katmıştı. Pas hücumunda Julian Edelman ve Josh Gordon ikilisine katılan Antonio Brown, efsane quarterback Tom Brady’nin elini daha da güçlendirmiş oldu.

Sezonun ilk haftasında Antonio Brown’ın eski takımı Pittsburgh Steelers ile karşılaşacak olan New England Patriots, yıldız oyuncuyu Pazar günü saat 16.00’dan sonra kadrosuna kattığı için bu maçta oynatamayacak. Ancak Brown, Patriots’ın ikinci hafta Miami Dolphins’i konuk edeceği karşılaşmada sahadaki yerini alabilecek.

Üç sezondur üst üste Super Bowl oynayan ve bunların ikisini kazanan New England Patriots’ın Antonio Brown hamlesi kimilerine göre büyük bir risk gibi görünüyor. Hem Pittsburgh Steelers’tan hem de kısa süre kaldığı Oakland Raiders’tan oldukça problemli ayrılan oyuncu, Patriots’ın daha önce risk aldığı Josh Gordon, Randy Moss ve Corey Dillon gibi isimlerden elde ettiği başarı göz önünde bulundurulunca tam isabet gibi duruyor.

Her zaman olduğu gibi şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olan New England, off-season’da emekliye ayrılan tight end Rob Gronkowski’nin yokluğunu da ligin en iyi wide receiver’larından biri ile doldururak tüm rakiplerine korku vermeye devam ediyor…