Şampiyonluğun en büyük adaylarından olan New Orleans Saints, Los Angeles Rams’e 27-9 yenildiği maçta yıldız quarterback’i Drew Brees’i sakatlığa kurban verdi. Saints’in ikinci hücumunda tight end Jared Cook’a attığı bir pas sonrası eli Rams defensive tackle’ı Aaron Donald’ın eline çarpan Brees, saha kenarına gelirken oyuna dönemedi.

Brees’in yokluğunda Saints hücumu adeta tanınmaz hale gelirken, tecrübeli oyuncunun sağ el başparmağında bağların yırtıldığı ve ameliyat olması gerektiği açıklandı. Brees’in en az altı hafta sahalardan uzak kalacağı belirtildi. 40 yaşındaki oyuncunun takımın sakat oyuncular listesine girebilme ihtimali de bulunuyor. Bu da Saints’in sekiz hafta Brees olmadan sahaya çıkmak zorunda kalacağı anlamına geliyor…

Tecrübeli oyuncunun sakatlığı NFC’de tüm dengeleri değiştirirken, Brees’in yokluğunda Saints hücumu Teddy Bridgewater’a emanet olacak. İki yıldır Saints forması giyen ancak takımla ilk anlamlı maçına Rams karşısında çıkan 27 yaşındaki oyuncu karşılaşmayı 30’da 17 pas isabeti ve 165 yard ile tamamlarken, şimdilik gelecek adına umut vermedi.

2014 NFL Draftı’nda ilk turdan Minnesota Vikings tarafından Bridgewater, kariyerinin ilk iki yılında Vikings’in as quarterback’liğini yapmış ve bir defa playoff tecrübesi elde etmişti. Bu dönemde Adrian Peterson’ın taşıdığı Vikings hücumunda ‘game manager’lıktan öteye gidemeyen oyuncu, sakatlıklarla boğuştuğu 2016 ve 2017 sezonlarında toplam bir maça çıkabilmiş ve geçtiğimiz yıl Brees’in yedekliğini yapmak için Saints’in yolunu tutmuştu.

Önümüzdeki altı hafta sırasıyla Seattle Seahawks, Dallas Cowboys, Tampa Bay Buccaneers, Jacksonville Jaguars, Chicago Bears ve Arizona Cardinals ile karşılaşacak olan Saints, dokuzuncu haftayı ise maç yapmadan geçirecek. Bridgewater’ın Brees dönene kadar Saints’in playoff umutlarını canlı tutup tutamayacağını hep birlikte göreceğiz…