Jacksonville Jaguars’ın off-season’da büyük umutlarla Philadelphia Eagles’tan kadrosuna kattığı quarterback Nick Foles’tan kötü haber geldi. Jaguars’ın Kansas City Chiefs’e 40-26 yenildiği karşılaşmanın ilk çeyreğinde sakatlanan oyuncunun en az sekiz hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Sol omuz köprücük kemiği kırılan Foles, Pazartesi günü ameliyat olurken Kansas City Chiefs maçında beklemediği bir şekilde kendisini sahada bulan ve iyi bir performans gösteren çaylak Gardner Minshew, bundan böyle Foles’un yokluğunda takımın as oyun kurucusu olacak.

Sezona iki quarterback ile giren ve Minshew’un arkasında bir isim bulundurmayan Jaguars ise Foles’un sakatlığının ciddiyeti açıklanır açıklanmaz, 2020 NFL Draftı beşinci tur hakkını Pittsburgh Steelers’a göndererek Josh Dobbs’u kadrosuna kattı. Minshew’un yedekliğini yapacak olan Dobbs, 2017 NFL Draftı’nın dördüncü turundan seçilmişti. Oyuncunun üç yıllık NFL kariyerinde şimdiye kadar 12 pas denemesi bulunuyor…

Öte yandan Foles’un sakatlığı tüm Jaguars taraftarları için adeta bir yıkım olurken, eski Super Bowl MVP’sinin Jags formasıyla çıktığı ilk resmi maçtaki performansı sekiz denemede beş isabet, 75 yard ve bir TD pasında ile noktalanmış oldu. Foles, Philadelphia Eagles’tan ayrıldıktan sonra Jaguars ile dört yıllığına 88 milyon dolara anlaşmıştı. Deneyimli oyuncunun sakatlıktan nasıl döneceği şimdilik belirsizliğini korurken, dönüşü için en erken tarih 3 Kasım’daki Houston Texans maçı olarak gözüküyor.

Jaguars’ı bu süreçte rahatlanan yegane unsur ise çaylak Minshew’un Chiefs karşısında gösterdiği performans… Kariyerindeki ilk maçta 25’te 22 isabet, 275 yard, iki touchdown pası ve bir interception ile oynayan 23 yaşındaki oyuncu, NFL tarihinde ilk maçında en az 15 pas denemesinde bulunan oyuncular arasında en yüksek isabet oranını yakaladı.

Head koç Doug Marrone karşılaşma sonrası, “İlk hafta sonrası Gardner hakkında, preseason’da olduğundan daha iyi hissediyorum. Preseason’da yaptığı çalışmaların onu böyle bir duruma hazır hale getirdiğini düşünüyorum.” açıklamasını yaparken, Foles ise Minshew ile gurur duyduğunu ve kendi sakatlığı süresince, çaylak oyuncuya yardımcı olacağını dile getirdi.

2019 NFL Draftı’nın altıncı turundan seçilen Washington State çıkışlı Gardner Minshew, hiç şüphesiz önümüzdeki iki ay boyunca yakından takip edeceğimiz bir isim olacak…