Oakland Raiders, Mart ayında Pittsburgh Steelers’tan üçüncü ve beşinci tur draft hakları karşılığında takas ile takıma kattığı Antonio Brown ile yollarını ayırdı. Sezonun en büyük transferlerinden biri olarak görülen Antonio Brown, Raiders’a geldiği yaşadığı sorunlar sebebiyle bir türlü gündemden inmiyordu…

Brown, ilk olarak yazın Fransa’da girdiği bir kriyoterapi seansı sonrasında ayak tabanlarında oluşan sorun sebebiyle hazırlık kampında ciddi olarak idman kaçırmıştı. Bu süreçte Brown’ı sürekli destekleyen Raiders, ardından yıldız oyuncunun NFL’in kask yönetmeliklerine uymak istememesiyle bir şok yaşamıştı.

Antonio Brown yıllardır giydiği kaskın NFL tarafından yasaklanması sonrası, istediği kaskı giyemedikten sonra emekli olacağını açıklamış ve NFL’e dava açmak istemişti. Tom Brady ve Aaron Rodgers gibi oyuncular kasklarını NFL’in onayladığı şekilde değiştirirken, Antonio Brown kararında diretmiş ve bu süreçte idman kaçırmaya devam etmişti. Yıldız oyuncu geçtiğimiz günlerde yeni bir kask sponsorluğu alıp bu kararından vazgeçmiş ancak bu esnada kaçırdığı idmanlar sebebiyle Raiders tarafından iki defa para cezasına çarptırılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde yıldız oyuncusunun Oakland Raiders tarafından aldığı ceza mektubunu Instagram hesabından paylaşması ile oldukça büyük tepkilere yol açmıştı. Brown’ın paylaştığı mektuba göre Raiders, oyuncuyu 22 Ağustos’ta kaçırdığı idman sebebiyle 13,950 bin dolar ve daha önceden kampta kaçırdığı idmanlar sebebiyle 30 bin dolar cezaya çarptırmıştı.

Off-season’da Raiders’tan 30 milyon doları garanti olmak üzere üç yıllığına 54 milyon dolarlık bir sözleşme imzalayan Antonio Brown, bunun üzerine Oakland Raiders idmanında genel menajer Mike Mayock ile tartışmıştı. Mayock’un üzerine yürüyen Brown, araya takım arkadaşı Vontaze Burfict’in girmesi üzerine zorla yatıştırılmış ve bir topu havaya dikerek, ‘Beni bunun için de cezalandırıp’ diyerek tesisleri terk etmişti.

Büyük bir dramaya dönüşen Raiders – Antonio Brown ilişkisi, bu hareketten sonra Raiders’ın Brown’a idmana gelmemesini söylemesiyle devam etmişti. Takip eden saatlerde Raiders koçu Jon Gruden, ara bulmak için Brown’ı aramış ve sadece Amerikan futbolu oynamaya odaklanmasını istemişti. Bunun üzerine bir toplantı düzenleyen Antonio Brown, herkesten özür dilemişti.

Her şey tatlıya bağlanmış gözükürken, Antonio Brown’ın bugün Gruden ile yaptığı telefon konuşmasını, bir video montajıyla Youtube kanalında yayınlaması üzerine tartışmalar tekrar alevlendi. Raiders bunun üzerine Brown’ı 215,073 bin dolar daha para cezasına çarptırdı. Bu ceza ile birlikte takım yıldız oyuncuya 30 milyon dolarlık garanti miktarı, garanti ücret olmaktan çıkardı. Son olarak Antonio Bronw, Instagram sayfasından Raiders’ın kendisini takımdan kesmesi istediğini belirten bir açıklama yayınladı.

Brown aynı zamanda NFL Network’ten Ian Rappoport’a garanti para olmadan oynamayacağını belirtti. Yaşanan bunca olaydan sonra Oakland Raiders, Brown’ı takımdan keserek süperstar wide receiver ile yollarını ayırdı…

Antonio Brown’ın kısa süren Raiders macerası böylece NFL eşine çok rastlanmayan bir drama olarak tarihteki yerini aldı. Pazartesi gecesi sezonu Denver Broncos karşılaşmasıyla açacak olan Oakland Raiders’ta receiver kadrosu, böylece Tyrell Williams, J.J. Nelson, Dwayne Harris ve Hunter Renfrow gibi isimlere emanet kaldı.

Yazın başından devam eden bu süreçte 54 milyon dolardan olan Antonio Brown’ın şimdiki adresinin neresi olacağı merakla bekleniyor. Oakland Raiders ile bir hazırlık maçında pas dahi tutmayan AB, Steelers’ta son sekiz sezonun yedisinde 1,000 yard barajını geçmiş, iki defa ligin yard lideri olmuştu…