Türkiye Amerikan futbolu milli takımı, 19 Eylül 2019 Perşembe günü saat 15.00’da Samsun’da İsrail milli takımı karşısında ilk resmi maçına çıkacak!

Federasyonun daha önceki dönemlerinde milli takım oluşturulması için çeşitli çalışmalar yapıldığını bir çoğunuz hatırlarsınız. 2005 yılında ilk olarak hücum ve savunma için farklı illerde kamplar yapılarak bu iki ekip İstanbul’da bir araya geldiğinde, ani bir organizasyon değişikliği ile iki ekip arasında bir gösteri maçı yapılmasına karar verilmişti. Ardından 2010 yılında yapılan kamplar ve seçmelerde belirlenen kadro ile İtalya’da düzenlenen Four Helmets turnuvasına karayolu ile giderek katılacakken, milli takım son dakika idari bir kararlarla turnuvadan çekilmişti.

Sonrasında bir kez daha yapılanan milli takım, 2012 yılında ilk maçını, deplasmanda Romanya ile yapmış ve sahadan 61-0 galibiyetle ayrılmıştı.

Yedi yıl önce oynanan bu maçtan sonra uzun bir durgunluk süreci yaşandı. Bireysel çabalarla İTÜ Hornets bayrak futbolu takımından oluşan, bayrak futbolu milli takımı 2014 yılı Eylül ayında IFAF tarafından düzenlenen Flag Football Dünya Şampiyonasına kendi imkanlarıyla katılmıştı. Ancak bunun dışında milli takıma dair Amerikan futbolunda bir gelişme yaşanmamıştı.

Milli takımın ikinci maçı nihayetinde 2017 yılı Kasım ayında yine deplasmanda Sırbistan ile oynanmış, as kadrosunun tamamına yer vermeyen Sırbistan karşısında iyi mücadele edilmesine rağmen, tecrübenin ağır bastığı karşılaşma Sırbistan lehine 14-7’lık skorla sonuçlanmıştı.

2018 yılında milli takım çalışmaları devam ederken, 22 Eylül tarihinde milli takımımız ilk kez Türkiye’de sahaya çıkarak, Rusya ile karşılaşmıştı. Çekişmeli geçen karşılaşmanın normal süresi 13-13 berabere tamamlanırken, son saniyedeki tartışmalı karara tepki gösteren Rusya’nın uzatma oynamak istememesiyle maç bu skorla sonlandırılmıştı.

Tarihindeki dördüncü maçı yine deplasmana giden milli takım, tecrübeli İspanya karşısında sahadan 14-7 galip ayrılmayı başarmıştı.

Bu kez tarihindeki ilk resmi maçına çıkacak olan milli takım, IFAF (Dünya Amerikan Futbolu Federasyonu) Avrupa Erkekler Şampiyonası B kategorisinde yer alacak.

Turnuvanın A grubunda 12 takım bulunuyor. A Kategorisi kendi içinde dört gruba bölünmüş durumda.

A Grubu
1- Fransa
2- Sırbistan
3- Çek Cumhuriyeti

B Grubu
1- Avusturya
2- İtalya
3- İsviçre

C Grubu
1- Finlandiya
2- Danimarka
3- Hollanda

D Grubu
1- İsveç
2- Büyük Britanya
3- Rusya

Bu takımlar kendi aralarında oynadıktan sonra dörder takımlı üç grup halinde tekrar eşleşecekler. Grup birincileri birincilik sıralaması için mücadele ederken ikinciler 5-8, üçüncüler ise 9-12. sıralar için sahaya çıkacaklar.

B kategorisinde ise Türkiye birlikte Belçika, İspanya, İsrail ve Macaristan yer alıyor. Bu takımlar ise A kategorisine yükselmek için mücadele edecekler.

Milli takımımız ilk maçını 19 Eylül 2019 tarihinde Samsun Çarşamba Atletizm Stadı’nda, İsrail ile yapacak. Maçın saati 15.00 olarak açıklanmış durumda. Daha sonra ise 26 Ekim tarihinde deplasmanda İspanya ile karşılaşılacak. Turnuvanın 2020 takvimi henüz açıklanmadı ancak 2020 yılındaki ilk maçımız deplasmanda Belçika ile son maç ise ülkemizde Macaristan ile oynanacak.

Türkiye Ragbi Federasyon tarafından resmi web sitesinden açıklanan antrenör ve oyuncu kadroları ise dikkat çekici. Milli takımın ilk galibiyetindeki quarterback’i, yıllarca başarıyla İstanbul Cavaliers, Gazi Warriors ve Koç Rams forması giymiş, şampiyonluklar yaşamış Burak Şenyuva, federasyonun duyurusuna göre milli takımda malzemeci olarak görev yapacak. Eski milli linebacker Osman Reşat Altınay ise sağlıkçı milli takım ekibinde yer alacak.

İsrail ve İspanya maçları için toplam 75 kişilik bir havuz kadro belirlenmiş durumda, maçlar için ise 45 kişi sahada yer alabiliyor.

Listede son dört yılın şampiyonu Koç Rams’ten 20 oyuncu yer alırken, Boğaziçi Sultans ve İTÜ Hornets takımlarından 11’er, Gazi Warriors ve ODTÜ Falcons takımlarından altışar, Dokuz Eylül Efeler ve Sakarya Tatankalardan dörder, Hacettepe Red Deers ve Yeditepe Eagles takımlarından üçer, Anadolu Rangers ekibinden ise iki oyuncu yer aldı. Bunun yanı sıra Danube Dragons takımının tecrübeli oyuncusu Uras Aslan, Hildesheim Invaders takımından Mete Konya, Kiev Patriots oyuncusu Salim Kalpak, Newyorker Lions’tan Benhur Ayra ve Oslo Vikings takımından Robert Mehmet Mulleng Sezer yabancı takımlarda oynayan temsilcilerimiz olarak 75 kişilik kadroda kendilerine yer buldular.

Geçtiğimiz yıl 1. Lig’de mücadele eden Uludağ Timsahlar, milli takıma hiç oyuncu gönderemezken, geçtiğimiz yıl 2. Lig’de yer alan takımlardan yükselmeye hak kazanan Hacettepe Red Deers ve Yeditepe Eagles milli takıma oyuncu gönderen takımlar arasında yer aldılar.

Samsun’da yapılacak kampın ardından maç öncesi netleşecek olan 45 kişilik maç kadrosunu da ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağız.

NOAD – SOYADTAKIM
1AHMET CEM İNANKOÇ RAMS
2ALİHAN AĞAÇKESENKOÇ RAMS
3ALP BURAK ÇAMLIERKOÇ RAMS
4ALPER PEKÖZERKOÇ RAMS
5ARALCAN AYKANATODTU FALCONS
6AYKUT ASLANBOĞAZİÇİ SULTANS
7BAHADIR AKBAŞBOĞAZİÇİ SULTANS
8BARIŞ DERVİŞODTU FALCONS
9BATUHAN ALVERANADOLU RANGERS
10BENHUR AYRANY LIONS
11BERHAN ÖZENDOKUZ EYLÜL EFELER
12BERK ÖZERKOÇ RAMS
13BORA YILMAZITU HORNETS
14BUĞRAHAN ÜNVERBOĞAZİÇİ SULTANS
15CANER AKDEMİRGAZI WARRIORS
16CANER DUNDARBOĞAZİÇİ SULTANS
17CEVAD ENES KÜÇÜKŞENGÜNBOĞAZİÇİ SULTANS
18ÇELİKHAN ÇELİKBOĞAZİÇİ SULTANS
19DENIZHAN IĞDIRKOÇ RAMS
20DOGU BERK GOKYOKUŞGAZI WARRIORS
21EMRE BOSTANCIOĞLUYEDITEPE EAGLES
22EMRE DUMLUPINARKOÇ RAMS
23ENGİN ÖZTELDOKUZ EYLÜL EFELER
24ENSAR KORKUT KILIÇGAZI WARRIORS
25ERTÜRK ALANITU HORNETS
26GOKHAN BULUSANSAKARYA TATANKALAR
27GÖKTUĞ ORFADOKUZ EYLÜL EFELER
28İLHAN BOZATLIYEDITEPE EAGLES
29İSMAIL CAN BALTAODTU FALCONS
30İSMET ANIL YILMAZGAZI WARRIORS
31KAAN ÖZERKOÇ RAMS
32KUBİLAY CEYLANBOĞAZİÇİ SULTANS
33KÜRŞAT PEKÜNKOÇ RAMS
34LEVENT DENİZ ÇELİKHACETTEPE RED DEERS
35LEVET BEŞİRBELLİOĞLUODTU FALCONS
36MEHMET FURKAN SARIKATİPOĞLUKOÇ RAMS
37MERT İNAN DOĞANHACETTEPE RED DEERS
38MERT MURATHANOĞLUITU HORNETS
39METE KONYAHILDESHEIM INVADERS
40MİKAİL BİRCANGAZI WARRIORS
41MUHAMMED ALİ KURUTLUCAKOÇ RAMS
42MUHAMMED FATİH OVALIITU HORNETS
43NECAT EGE SÜNERKOÇ RAMS
44OĞUZHAN TURGAYITU HORNETS
45ONUR ALP DALITU HORNETS
46ORHUN FEYZİ AKBUDAKKOÇ RAMS
47OZAN ÖZCANITU HORNETS
48ÖMER ALPEREN ÜNLÜKOÇ RAMS
49ÖMER DÖNMEZKOÇ RAMS
50ÖMER SARUHANSAKARYA TATANKALAR
51ÖMERHAN ÇAKMAKHACETTEPE RED DEERS
52ROBERT MEHMET MULLENG SEZEROSLO VIKINGS
53SAİT YILDIRIMDOKUZ EYLÜL EFELER
54SALİM KALPAKKIEV PATRIOTS
55SERHAT ERDEMBOĞAZİÇİ SULTANS
56SEYFETTİN SARUHANITU HORNETS
57SİNAN CINGILLIITU HORNETS
58TALHA BERÇİNSAKARYA TATANKALAR
59TANER BİRİNCİBOĞAZİÇİ SULTANS
60TANER ONGUNKOÇ RAMS
61TUAN BERK KILIÇOĞLUKOÇ RAMS
62TUĞRUL GÖKPINARYEDITEPE EAGLES
63TÜRKER ALANITU HORNETS
64UFUK EREN ÖZELÇESAKARYA TATANKALAR
65UMUTCAN DEMİRCİANADOLU RANGERS
66URAS ASLANDANUBE DRAGONS
67YASİN CAN PARLAKBOĞAZİÇİ SULTANS
68YİĞİT ADAŞODTU FALCONS
69YILMAZ BERK GÜVENODTU FALCONS
70YİĞİT TİMERBOĞAZİÇİ SULTANS
71YİGİTCAN FERHAT ERTÜRKOÇ RAMS
72YİĞİT BÜGÜITU HORNETS
73YUNUS EMRE ÖLMEZGAZI WARRIORS
74YUSUF KAAN ÖZBEKKOÇ RAMS
75ZAFER CEYLANKOÇ RAMS