Türkiye Amerikan futbolu milli takımı, ilk resmi maçında Samsun’un Çarşamba ilçesindeki Atletizm Sahası’nda İsrail ile karşılaştı. IFAF 2020 Avrupa Şampiyonu B Grubu maçında milli takımımız, İsrail’e 27-22 mağlup oldu.

İlk maçına 2012 yılında Romanya karşısında çıkan ve beyaz forma giyen, son iki senede yaptığı Sırbistan, Rusya ve İspanya maçlarında siyah-kırmızı kombinasyonlarla mücadele eden milli takımız, İsrail maçına ise turkuaz-siyah renklerinde bir kombinasyon ile çıktı. Maç için hazırlanan formalarda kırmızı-beyaz detaylara da yer verildi.

Karşılaşmanın ilk sayısı Türkiye’nin alan golüyle geldikten sonra konuk ekip ilk yarıda arka arkaya bulduğu sayılarla farkı 19-3’e çıkarmayı başardı. Ardından Türkiye, ikinci çeyrekte bulduğu skorlarla farkı 19-16’ya indirdi. Karşılaşmanın üçüncü çeyreği sayı olmadan geçerken, dördüncü çeyrekte İsrail, bulduğu touchdown ve iki sayılık ekstra ile 27-16 öne geçti.

Türkiye, kısa bir koşu touchdown’ı yapıp skoru 27-22’ye getirip, ekstra sayı denemesinde eli boş dönse de İsrail’i son hücumunda durdurmayı başarınca, karşılaşmanın sonunda tekrardan maçı kazanmak için bir şans elde etti. Son topta quarterback Ensar Korkut Kılıç’ın endzone’a gönderdiği 18 yardlık pas İsrail oyuncusu Shachar Regey tarafından interception ile sonuçlanınca skor, İsrail lehine 27-22 olarak tayin edildi.

Türkiye’nin sayıları Mehmet Furkan Sarıkatipoğlu’nun alan golü ve ekstra sayısı, Denizhan Iğdır’ın bir ve Türker Alan iki touchdown koşusu ile geldi. Milli takımın hücumda attığı dört interception ile savunmada aldığı pass interference cezaları maçın kaderini etkileyen anlar oldu.

İsrail adına ise 16’da 12 pas isabeti, 188 yard, bir touchdown pası ve bir touchdown koşusu ile öne çıkan isim quarterback Matt Kauffman oldu. İsrail’de Amerikan futbolunun gelişimi için katkılarda bulunan New England Patriots’ın sahibi Robert Kraft, Minnesota Vikings’in sahiplerinden Mark Wilf ve Pro Football Hall of Fame’in başkanı David Baker, American Football International sitesinin haberine göre, maç sonrası telefon açarak İsrail milli takımını tebrik etti.

İsrail head koçu American Football International sitesine yaptığı açıklamada, “İsrailli ve Türk oyuncular arasındaki dostluğu görmek çok güzel. Sporun gücü insanları bir araya getiriyor” şeklinde konuştu.

Bir sonraki maçında, Türkiye Amerikan futbolu milli takımı, 26 Ekim’de, geçtiğimiz yıl hazırlık maçında mağlup ettiği İspanya ile deplasmanda karşılaşacak. İsrail ise 6 Ekim tarihinde Belçika’yı konuk edecek.