26 Ekim Cumartesi günü deplasmanda İspanya’ya konuk olan Türkiye Amerikan futbolu milli takımı bir kez daha önde başladığı ve uzun süre önde götürdüğü bir karşılaşmanın sonunu getiremedi ve maçtan 30-25 yenik ayrıldı.

Özellikle special teams oyunlarında rakibine önemli bir üstünlük kurarak, başarılı kickoff return’lerle topu rakip redzone’a taşıyan hatta touchdown kaydeden milli takım, hücum ve savunmada, İsrail maçında olduğu gibi tutarsız kalınca bir kez daha mağlup oldu.

İspanyol, LaLigaSports kanalında canlı olarak yayınlanan karşılaşmada en öne çıkan isim İspanya wide receiver’ı Jean-Claude Madin Cerezo oldu. Türkiye maç boyunca Cerezo’ya çare bulamazken Avusturya’nın güçlü ekiplerinden Vienna Vikings forması giyen oyuncu, yaptığı üç touchdown ile yıldızlaştı.

Bu skor ile milli takım tarihindeki ilk resmi deplasman mağlubiyetini alırken, ikinci resmi maçında da galibiyet ile tanışamadı. İlk maçında Macaristan’a mağlup olan İspanya ise resmi bir turnuvadaki ilk galbiyetini almış oldu. Hatırlanacağı üzere milli takımımız, geçtiğimiz ay tarihindeki ilk resmi maçına Samsun’da çıkmış ve İsrail’e 27-22 mağlup olmuştu.

IFAF Avrupa Şampiyonası elemelerinde B kategorisinde oynadığı ilk iki maçı da kaybeden Türkiye, 2020 yılında Belçika ve Macaristan ile karşılaşacak. Milli takımın bu iki maçı kazanması halinde bile A kategorisine yükselmesi mucizelere kalmış durumda.

İspanya – Türkiye maçının yayınına LaLigaSports’un Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz.