Arizona Cardinals’ın sahibi Bill Bidwill, geride bıraktığımız Çarşamba günü, 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bidwill’in oğlu, Cardinals’ın mevcut başkanı Michael Bidwill, “Onu, hayatının en önemli üç unsuru olan muazzam inancı, ailesine olan sevgisi ve Cardinals ile Amerikan futboluna olan yaşam boyu tutkusu ile hatırlayacağız.” açıklamasını paylaştı.

Babası Charles’ın 1932’de Chicago Cardinals’ı almasıyla birlikte hayatı boyunca Cardinals organizasyonunun içinde yer alan Bill Bidwill, çocukken top toplayıcılık yaptığı Cardinals’ta ilk olarak takım St. Louis’teyken tam zamanlı çalışmaya başlamıştı.

1972 yılında takımın tek sahibi olan Bill Bidwill, 1988 yılında ise Cardinals’ı Arizona’ya taşımıştı ve 2007 yılına kadar takımın başında kalmıştı. 2007 yılında ise Bill’in oğlu Michael, Cardinals’ın başkanlığı görevini devralmıştı.

Bidwill’in yöneticiliği döneminde Cardinals, 1972 yılından 2007 yılına kadar sadece beş defa yüzde 50 galibiyet oranının üzerine çıkabilirken, NFL’in köklü ama başarısız takımları arasında hep ön sıralardaydı. 2007 yılında Michael Bidwill’in başa geçmesinin ardından ise takım, bir yıl sonra tarihindeki ilk ve tek Super Bowl’unu oynamıştı.

Sahadaki başarısından çok, NFL tarihindeki ilk siyahi kadın yönetici Adele Harris’i, ilk siyahi kontrat yetkilisi Bob Wallece’ı ve ilk siyahi head koç-genel menajer ikilisi Dennis Green ve Rod Graves’i işe almasıyla öne çıkan Bill Bidwill, NFL’in azınlıklara karşı takındığı tutumun değişmesinde önemli rol oynayan isimlerin başında geliyordu…