Yoğun yağmur altında oynanan maçta Washington Redskins’i 9-0 ile geçen San Francisco 49ers, Denver Broncos’un tecrübeli wide receiver’ı Emmanuel Sanders’ı kadrosuna kattığını açıkladı. 6-0’lık derecesiyle NFC’nin zirvesinde yer alan 49ers, Sanders için 2020 NFL Draftı üçüncü ve dördüncü tur seçim haklarını Denver’a gönderirken, Denver’ın beşinci tur seçim hakkını da aldı.

İki defa Pro Bowl olma onuru yaşamış Emmanuel Sanders ise bu hamle ile birlikte 2-5 ile AFC Batı sonuncusu Denver’dan, Patriots ile birlikte yoluna namağlup devam eden 49ers’a katılmış oldu. Sanders’ın gelişi ile birlikte 49ers’ın genç ancak pek verimli olmayan wide receiver kadrosu, aradığı veteranı bulmuş olabilir.

Sezon boyunca savunması ve koşu hücumuyla dikkatleri üzerine çeken ve oynadığı tüm maçları kazanan San Francisco 49ers’ta, Emmanuel Sanders’ın gelişi Jimmy Garoppolo’nun elini oldukça rahatlacağa benziyor.

Altı sezondur Denver Broncos forması giyen ve 2014 ila 2016 yılları arasında üç defa üst üste bin yardı geçen Sanders, bu sezon yedi maçta 367 yard ve iki touchdown ile oynuyordu. San Francisco 49ers’ta ise bu sezon tight end George Kittle ile birlikte iki touchdown pası yakalamış receiver bulunmuyordu.

Marquise Goodwin, Deebo Samuel, Jalen Hurd ve Trent Taylor’dan oluşan 49ers receiver ekibinde bir numaraya yerleşme ihtimali de bulunan Sanders, Denver Broncos’ta Peyton Manning’li dönemde ve öncesinde formasını giydiği Pittsburgh Steelers’ta, iddialı takımlarda hep güvenilir bir isim olarak öne çıkmıştı.

Pazartesi günü takımın pas hücumuna ilişkin soruna dair konuşan head koç Kyle Shanahan, yaptığı açıklamada, her zaman takımı geliştirmeye çalıştıklarını ancak elinde oyunculardan da memnun olduğunu dile getirmişti. Genel menajer John Lynch’in Sanders hamlesi şimdilik takımı geliştirme çalışmalarına tam uyan bir takas gibi gözüküyor…