Jacksonville Jaguars, mutsuz yıldızı Jalen Ramsey’i Los Angeles Rams’e gönderdi. Rams, ligin en iyi cornerback’lerinin başında gelen Ramsey’i kadrosuna katmak için 2020 NFL Draftı ilk tur hakkını, 2021 NFL Draftı ilk tur ve dördüncü seçim haklarını Jaguars’a verdi.

Sezonun başında bir maç esnasında head koç Doug Marrone ile saha kenarında tartışan Ramsey, ardından takasını istemiş, sakatlıklarını ileri sürerek idman ve maç kaçırmış ve basının tüm ilgisini üzerine çekmişti.

Konu ile ilgili konuşan Jaguars’ın Amerikan futbolundan sorumlu başkan yardımcısı Tom Coughlin, yaptığı açıklamada, “Jalen ile içinde olduğumuz durumu düşününce Jacksonville Jaguars için hem bu sezon hem de gelecek için en iyisi olduğunu düşündüğümüz hamleyi yaptık” ifadelerini kullandı. Duayen isim aynı zamanda önümüzdeki iki draft’taki yetenek bolluğunda da söz etti.

Öte yandan Ramsey için olası adreslerin başında gelen Los Angeles Rams, bu dev takastan önce yıldız cornerback’i Marcus Peters’ı Baltimore Ravens’a bir diğer önemli CB’i Aqib Talib’i ise sakat oyuncular listesine göndermişti. Rams, Peters karşılığında Ravens’tan linebacker Kenny Young’ı ve 2020 NFL Draftı beşinci tur seçim hakkını almıştı.

3-0 başladığı sezonda arka arkaya kaybettiği maçlarla 3-3 durumuna gerileyen ve eleştiri oklarını üzerine çeken Rams, ligin en iyi cornerback’lerinden birini kadrosuna katarak adeta halen yarışta olduğunun mesajını verdi. Son dönemde savunmada performansı oldukça eleştirilen Peters’ın yerine gelen Ramsey’nin Los Angeles ekibini tekrardan canlandırıp canlandıramayacağını zaman gösterecek…