Bu sezonun en büyük hayal kırıklıklarından biri olan Cleveland Browns ve tabii ki Baker Mayfield için kötü gidiş geçtiğimiz hafta da devam etti. San Francisco 49ers karşısında çok kötü bir performans ortaya koyan Browns, 28 sayı farkla sahadan mağlup ayrılırken iki takım arasındaki kazanılan yard farkı da 266’ydı. Cleveland Browns, Hue Jackson döneminde NFL tarihinin en kötü takımlarından biri olmasına rağmen hiçbir maçında 25 sayıdan fazla fark yememişti ancak bu sezon geride kalan beş haftada bir kez 30 bir kez de 28 sayı farkla sahadan mağlup ayrıldılar. Browns’ın aynı zamanda rakipten 266 ve daha az yard kazandığı son maç ise 2009 yılında oynanmıştı. 49ers’a karşı top kaybı farkları konusunda da -4 olan Browns bu alanda da Hue Jackson döneminin en kötü farkını egale etmeyi başardı.

Baker Mayfield, son çeyreğin belli bir bölümünden sonrasını kenarda tamamladığı maçta 8/22 pas isabeti ile iki INT, sıfır TD ve iki fumble ile oynayarak iddialı sözlerinin arkasında durmayı şimdilik başaramadı. Baskı altında geri çekildikleri paslarda Lamar Jackson ve Baker Mayfield’ı kıyasladığımızda, geçen sezonun aksine çok farklı bir şekilde Baker’ın 22.3 olan pas reytingine karşılık sezonun iyi çıkış yakalayan oyuncularından ve geçtiğimiz yıl draft olan bir başka QB olan Lamar’ın reytingi tam 99. Mayfield’ın 49ers’a karşı yakaladığı yüzde 36.4’lük pas yüzdesi 2002 Shaun King’den sonra Pazartesi maçları arasında en kötü yüzde olurken (en az 20 pas denemesi için), şuan ki hızıyla devam etmesi halinde sezonu 12 TD ve 25 INT ile tamamlayacak olan Baker’ın geçen sezonki 27 TD ve 14 INT’lik performansını düşünürsek çok kötü durumda olduğu net bir şekilde ortada.

49ers’ta ise Baker Mayfield’dan intikam almayı başaran Nick Bosa, NFC’de haftanın en iyi savunma oyuncusu seçilmeyi başardı. 2017 sonrasında Jimmy dışındaki 49ers QB’lerinin 4-20 olduğunu düşündüğümüzde hiç de fena olmayan bir istatistik yakalayan Jimmy Garoppolo da bu galibiyetle birlikte 49ers kariyerinde başladığı maçlarda 10-2 duruma geldi. 49ers adına maçın ilk pozisyonunda adeta uçup giden Matt Breida da 22.3 MPH hıza ulaşarak bu sezonun en hızlı running back koşusuna imza attı.

Bu sezonki performansıyla MVP yarışında adından söz ettiren Christian McCaffrey, ilk beş hafta boyunca toplamda 718 yard kazanan New York Jetse karşın, sezon başından beri toplamda 866 yard kazanmayı başardı. Aynı zamanda Ezekiel Elliott ve Todd Gurley’nin toplamından (816) da fazla yard kazanan Mccaffrey bu sezonun izlemesi en zevkli oyuncuları arasında zirvede yer alıyor. Mccaffrey eğer bu hızda gitmeye devam ederse sezonu 2800 yard ile tamamlayacak ve bu alanda rekorun sahibi olan Chris Johnson’ı (2509 yard) geride bırakmayı başaracak.

Haftanın diğer istatistiklerine bakacak olursak…

– Dallas’a karşı AT&T stadında oynanan maçlarda 5-0 durumda olan Packers, bu beş maçta da 31 sayıyı geçmeyi başardı.

– Giants’ın çaylak quarterback’i Daniel Jones, Tom Brady’e karşı oynayan 116. starter QB oldu.

– Kyle Allen, Kurt Warner sonrasında ilk dört maçını da kazanan ilk undrafted QB oldu.

– Playoff’ları da sayarsak prime time maçlarında 2-6 durumda olan Pat Mahomes, bunun dışında oynadığı 16 maçı da kazandı.

– 2014 sonrasında NFC Kuzey grubunda en çok division içi maç kazanan Lions, buna rağmen division’ı kazanmayı başaramadı.

– Luke Kuechly, ilk sekiz sezonunda 1000 tackle yapmayı başaran ilk oyuncu oldu.

– Dördüncü tur seçimi olan 49ers punter’ı Mitch Wishnowksy’nin puntlarında izin verilen return yardı sayısı: -6.

– Frank Gore, Emmith Smith’i yakalayarak NFL tarihinde 200 defa maça ilk 11 çıkan başlayan ikinci running back oldu.

– Deshaun Watson’ın 158.3 yani mükemmel QB reytingine ulaştığı maçta bulduğu 426 pas yardı, mükemmel QB reytingine ulaşılan maçlardaki en yüksek üçüncü pas yardı oldu.

– Geçtiğimiz günlerde Redskins’ten kovulan Jay Gruden, takım sahibi Dan Snyder altında 1999 yılı sonrasında çalışan sekiz koç arasında 35 galibiyet ile en çok galibiyet alan Redskins koçu olmayı başardı.

Haftanın “Fun Fact”i:

Miami’de Dolphins maçı biletleri (16 dolar), Miami hayvanat bahçesi girişi biletlerinden (23 dolar) daha ucuz durumda…