Bu sezon oynadığı beş maçı da kaybeden Washington Redskins, head koç Jay Gruden ile yollarını ayırdığını açıkladı. İlk beş maçta quarterback pozisyonunda sırasıyla Case Keenum, Dwayne Haskins ve Colt McCoy’u deneyen Jay Gruden, sezonun ilk maçında da taktik gereği Adrian Peterson’ı maç kadrosuna almamış ve süregelen kararsızlıkları sonrası oldukça eleştirilmşti.

Takımın başındaki altıncı sezonunda olan Gruden, son iki yılda 7-9 dereceler elde ederek vasatı aşamamıştı. Beş buçuk sezonda toplam 35 galibiyet, 49 mağlubiyet ve bir beraberlik alan Gruden, sadece bir defa playoff görmüştü.

Pazar günü New England Patriots’a 33-7 gibi farklı bir skorla mağlup olan Redskins’te bu maç Jay Gruden için bardağı taşıran son damla oldu. Redskins, 2001 yılından beri ilk defa bir sezona 0-5 başlarken maç sonrası konuşan Gruden yaptığı açıklamada, Pazartesi günü anahtarının tesislerin kapısını açması halinde işine devam edeceğini söylemişti.

Jay Gruden’ın gönderilişi sonrası sezon sonuna kadar asistan head koç ve offensive line koçu Bill Callahan’ın geçici olarak head koçluk görevini yürüteceğini açıklandı. 2002 ve 2003 yıllarında Oakland Raiders’ta head koçluk yapan Callahan, takımını Super Bowl XXXVII’ye taşısa da o dönemde Tampa Bay Buccaneers’ın head koçluğunu yapan, Jay Gruden’ın büyük kardeşi, Jon Gruden’a mağlup olmuştu.

Öte yandan takımın QB pozisyonu ise belirsizliğini koruyor… Sezona QB pozisyonunda Case Keenum ile başlayan Washington Redskins, dördüncü haftaya kadar yoluna Keenum ile devam etmişti. Keenum’un iyi istatistikler elde etmesine rağmen dördüncü hafta oynanan New York Giants maçında, Gruden’ın tecrübeli oyuncuyu ilk yarıda oyundan çıkarıp Dwayne Haskins’i sahaya sürüp herkesi şaşırtmıştı.

2019 NFL Draftı’nın 15. sırasından seçilen Haskins, hazır olmadığı bir şekilde çıktığı Giants karşısında hiçbir varlık gösterememiş ve üstüne üç interception atmıştı. Hafta boyunca herkes Redskins’in Keenum ile mi Haskins ile mi yoluna devam edeceğini tartışırken, Gruden tercihini sakatlıktan yeni dönen üçüncü oyun kurucu Colt McCoy’dan yana kullanmıştı. McCoy’un da varlığı Patriots karşısında pek hissedilmedi.

İşini kaybetmemek için elinde bulunan tüm QB’leri deneyen Jay Gruden’ın Josh Norman, Landon Collins ve Ryan Kerrigan gibi yıldızları barından savumasının da kontrolünü kaybetmesi, kendisi için sonu hazırlayan unsurlardan biri olarak yorumlandı…