Cincinnati Bengals ile birlikte NFL’in bu sezon en kötü takımı olarak gösterilen Miami Dolphins, dokuzuncu haftanın sonunda galibiyet ile tanışmayı başardı. Dolphins’in New York Jets’i 26-18 yenmesiyle birlikte Cincinnati Bengals, NFL’deki tek galibiyetsiz takım olarak kaldı.

Pazar akşamı tecrübeli quarterback Ryan Fitzpatrick’in üç touchdown pası attığı maçta, Dolphins sonunda taraftarlarına özledikleri galibiyeti hediye ederken, iki TD pası tututan çaylak receiver Preston Williams ise dizinden sakatlanarak sezonu kapattı. Dolphins’in bir diğer TD’ı ise DeVante Parker’dan geldi…

Öte yandan bu galibiyetin şu anda Miami Dolphins’in head koçluğunu yapan Adam Gase’in yeni takımı New York Jets’e karşı gelmesi ise oldukça ilginç bir duruma sahne oldu. Dolphins’in son galibiyeti geçtiğimiz sezonun 14. haftasında, Miami Miracle olarak adlandırılan New England Patriots zaferinde gelmişti. Dolphins’in şu anki head koçu Brian Floews ise o dönemde New England Patriots’ın savunma koçluğunu yapıyordu.

Geçtiğimiz sezon ile birlikte toplam 10 maçlık mağlubiyet serisine son veren Florida ekibinde Flores, yaptığı açıklamada, “Muhteşem bir maç değildi ancak kazanmaya yetecek kadar oynadık ve önemli olan da bu” diye konuştu.

Dolphins’in bu galibiyeti 2020 NFL Draftı’nda takımın birinci sıra seçim hakkını tehlikeyi sokarken, Nisan ayında Alabama quarterback’i Tua Tagovailoa’yı Dolphins’te görmek isteyen taraftarları da üzdü. Dolphins defensive tackle’ı Davon Godchaux ise “Biz hiçbir zaman tanking yapmıyorduk. Sizce tanking yapmak için mi her gün işe gelip sıkı çalışıyorum?” şeklinde konuştu.

Dolphins oyuncuları, bu galibiyet ile AFC Doğu’daki rakipleri New York Jets ile galibiyet sayısını eşitlerken, geride kalan yedi maçı bilerek kaybetmediklerinin altını çizmiş oldu…