NFL’de Kasım aynı beklenenden daha hareketli başladı ve listemiz yine epey bir karıştırdı. Ligin mağlubiyeti olmayan iki takımından biri olan Patriots, Ravens’a kaybederek hem namağlup unvanını hem de ilk sırayı kaptırırken, Ravens ise büyük bir sıçrama yaptı. Seattle Seahawks, üç hafta sonunda yine ilk beş içerisinde kendine yer buldu. Pittsburgh Steelers ise aldığı galibiyetle bu sezonki en iyi derecesini elde etti.

Listenin diplerinde ise durumlar bir hayli karışık. Miami Dolphins bu sezon ilk galibiyetini aldı ve biraz nefeslenmek için üst sıralara tırmandı. Cleveland Browns ve Chicago Bears ise düşüşe devam etti. New York Jets ise Miami Dolphins’in bıraktığı boşluğu doldurmak için gümbür gümbür geliyor.

1- San Francisco 49ers (NFC Batı, 8-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2

“Baby” Jimmy Garoppolo böyle oynamaya devam etsin, 49ers’ın bileğini kolay kolay kimse bükemez. Emmanuel Sanders ise takıma tam anlamıyla uyum sağladı ve tuttuğu 112 yard pas ve yaptığı bir TD ile galibiyetin mimarlarından oldu. Fakat savunmadaki sakatlıklar biraz can sıkıyor gibi. Özellikle Kwon Alexandar’ın olmayışı gelecek zorlu maçlar için biraz baş ağrıtabilir.

2- Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 6-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9

Bir dakika Baltimore Ravens’ın ilk üç içerisinde ne işi var… Doğru ya, New England Patriots gibi bir savunmayı yenen ve maç boyunca kontrolü elinde tutan bir Ravens savunması sayesinde buradalar…

3- New England Patriots (AFC Doğu, 8-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1

Beklenen mağlubiyet geldi ama bunun Patriots için çok önemli olduğunu zannetmiyorum. Ancak Lamar Jackson ve Baltimore Ravens karşısındaki hem savunma hem de hücum performansı hiç düşündüğümüz bir şey değildi. Gerçekten çok kötüydüler. Şimdi bay haftasında girdiler. Umarım aradan döndüklerinde bu mağlubiyeti unuttururlar.

4- Seattle Seahawks (NFC Batı, 7-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7

Russell Wilson attığı beş TD pası ile Tampa Bay karşısında uzatmalarda da olsa takımına galibiyeti getirdi. Fakat Seahawks’ın savunması özellikle secondary’si çok ciddi alarm veriyor. Bu performansla bence playoff’ta pek şansları yok.

5- New Orleans Saints (NFC Güney, 7-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4

New Orleans Saints, bay haftasından bu sezonun en kötü ekiplerinden olan Atlanta Falcons karşısındaki maçla dönüyorlar. Dinlenmiş bir Alvin Kamara, daha hazır bir Drew Brees ve Micheal Thomas… Şov bekliyorum, sayı bekliyorum, bol TD bekliyorum…

6- Kansas City Chiefs (AFC Batı, 6-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8

Patrick Mahomes’un yokluğunda Minnesota Vikings’i yenmek ve hele bir de bunu Matt Moore ile yapmak gerçekten zor iş. Andy Reid’i, Mahomes’suz iki maçlık periyotta ki coaching’i sebebiyle tebrik etmek gerek. Gerçi Tyrek Hill, Damien Williams ve Travis Kelce de kendisine oldukça yardımcı oldu. Şimdi Patrick Mahomes geri döndü. Chiefs tekrardan yükselebilir.

7- Green Bay Packers (NFC Kuzey, 7-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4

NFC Kuzey’de herkes kaybettiği için Packers da kaybetti. Konuşulacak bir mağlubiyet değil. Ne hücum da ne de savunma da o bildiğimiz Packers vardı. Sanırsam Los Angeles havası çarpmış biraz.

8- Houston Texans (AFC Güney, 6-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11

J.J. Watt’ın sakatlığından sonra savunması sekteye uğrar dediğimiz Houston Texans, Jaguars’ı sadece üç sayıda ve Leonard Fournette’i de 40 yardda tutarak maçı kazanmayı bildi. Carlos Hyde, 160 rushing yard elde ederek mükemmel bir oyun oynadı. Watson yine takımın lideriydi. Şimdi dinlemeye geçtiler ve sonrasında sırasıyla Ravens, Colts ve Patriots ile oynayacaklar. Çok kritik belki de kaderlerini belirleyecek üç maçlık bir periyot Texans’ı bekliyor.

9- Dallas Cowboys (NFC Doğu, 5-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12

Dallas Cowboys, NFC Doğu derbisinde New York Giants karşısında dominant bir oyun sergiledi ve maçın son çeyreğinde fişi çekti. Acak Cowboys’un fişi daha erkenden çekmesini bekliyorduk. Yine de maçı kazandılar ve liderliklerini sürdürdüler.

10- Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 5-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13

İki hafta önce Buffalo Bills’i geçen Eagles, geçtiğimiz hafta Chicago Bears’ı geçmeyi başardı ve bir mağlubiyet farkla Cowboys’u takibini sürdürdü. Aralık ayına kadar bu oyun devam ederse, Cowboys’tan rövanşı alıp playoff’a gidebilirler.

11- Buffalo Bills (AFC Doğu, 6-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14

Öyle ya da böyle Buffalo altı galibiyete ulaştı. Çaylak running back David Singletary 95 yard koşu ve bir TD’lık performans ortaya koydu. Savunma ise bu sezon ilk defa hiç TD’a izin vermeden maçı tamamladı. Artık Buffalo’da Ocak ayı hazırlıkları başlıyor yavaş yavaş.

12- Los Angeles Rams (NFC Batı, 5-3) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10

Los Angeles Rams bay haftasından çıktı ve Jared Goff ve arkadaşları artık ligin en kritik bölümü başladı. Alacakları tek bir mağlubiyet bile onlar için sezonun bitmesi anlamına gelebilir. Ayrıca dış sahada 49ers’ı ve iç sahada Seahawks’ı yenmek zorundalar. Vay anam vay…

13- Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 6-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5

Kazanması gereken Chiefs maçını kaybeden Vikings büyük bir avantajı kaybetti. Hem Packers yine aynı hafta mağlup oldu hem de Chiefs’ta Patrick Mahomes yoktu. Vikings böyle bir haftayı anca rüyasında görür artık. Şimdi sıradaki rakip Dallas Cowboys. Buradan da bir mağlubiyet çıkarsa hadi geçmiş olsun deriz artık.

14- Carolina Panthers (NFC Güney, 5-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15

Cam Newton IR’a gönderildi ve artık onun için sezon bitti. Şimdi artık Panthers için Christian McCaffrey’nin takımı diyebiliriz. Panthers’ta onu MVP yapmak için elinden gelen her şeyi yapıyor gibi.

15- Indianapolis Colts (AFC Güney, 5-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6

Jacoby Brissett’in şansız sakatlığından sonra yedek oyun kurucusu Brian Hoyer ile oynamak zorunda kalan Colts şanssız bir mağlubiyet yaşadı ve AFC Güney’de liderliği kaybetti. Şimdi bir maç daha Brissett olmadan idare etmeleri gerekiyor….

16- Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 4-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21

İlk üç haftaki Steelers performansı ve sakatlıklardan sonra birisi çıkıp bu takım dokuzuncu hafta da playoff yarışının içinde olacak hatta son üç maçını kazanacak dese herkes dalga geçerdi fakat şu an durum böyle. Hücumda Mason Rudolph idare edebilecek seviye de bile değil ama savunmaları gerçekten iyi. Ölü dediğimiz Steelers sezonu tekrardan canlanabilir mi acaba?

17- Los Angeles Chargers (AFC Batı, 4-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22

Bu sezon ilk defa iki maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Chargers’ta, Melvin Gordon 80 yard koşu ve iki TD’lık performansıyla Green Bay Packers karşısında galibiyetin mimarıydı. Yine de Chargers bu sezon ligin en istikrarsız takımlarından biri. Bundan karşılaşmadan sonra üç veya dört maçlık mağlubiyet serisi yükleniyor olabilir.

18- Oakland Raiders (AFC Batı, 4-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23

Raiders savunması biraz daha iyi olsa belki şu an bir veya iki galibiyet daha elde edebilirdi ama yine de gözlerimizin pasını silen Derek Carr performansı ve Raiders hücumu alkışları hak ediyor. Önlerindeki maçlara bakarsak, bu performansı devam ettirirlerse wild card’ın yakın takipçisi olabilirler.

19- Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 4-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16

Seni tanıdığıma sevindim Gardner Minshew, her şey için teşekkürler ama şimdi mekânın sahibi geri geldi. Bakalım Nick Foles, Eagles macerasındaki gibi ligin sonlarına doğru takıma katılıp Jaguars’a playoff yaptırabilecek mi?

20- Tennessee Titans (AFC Güney, 4-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17

Ligin ortalama savunmaları arasında yer alan Titans savunması, Panthers karşısında Christian McCaffrey’i durduramadı. Gerçi bu takımın da potansiyeli en fazla bu kadar. Denk olan takımları yenip, kendilerinden bir iki tık iyi takımlara böyle yenilirler. Bu sezon 10 galibiyet alabileceklerini sanmıyorum.

21- Arizona Cardinals (NFC Batı, 3-5-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20

David Johnson ve Chase Edmons’un sakatlığından sonra takıma katılan Kenyan Drake, Cardinals kariyerine mükemmel bir başlangıç yaptı. Kyler Murray, geçen haftalardaki iyi oyununu sürdürdü. Kyler Murray ve koç Kliff Kingsbury ikilisi hücumda bir şeyler yapabilir ama bu savunmayla işleri baya bir zor.

22- Denver Broncos (AFC Batı, 3-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25

Joe Flacco’dan istediğini haftalarca alamayan Denver Broncos, Brandon Allen ile ilk haftadan elde etmeyi başardı. Defansta ise ligde pas savunmasında yedinci sırada; koşu savunmasında ise 13. sıradalar. Hücumu biraz toparlasalar belki bu savunmayla iş yapabilirler.

23- Chicago Bears (NFC Kuzey, 3-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18

Geçtiğimiz sezon bu hafta da 5-3 konumunda olan Chicago Bears, şimdi ise tam tersi olarak 3-5 konumunda grubunun en dibinde duruyor ve üst üste dört maçını da kaybetti. En son oynadığı Eagles maçında ise ilk yarı sadece DOKUZ yard ilerleyebildiler ve yaptıkları ilk altı hücum Punt ile sonuçlandı. Sadece Trubisky ile değil aynı zamanda bu koşu hücumlarından da bir cacık olmaz. Yazık ediyorlar güzelim savunmaya, yazık.

24- Detroit Lions (NFC Kuzey, 3-4-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19

Eğer, Detroit Lions’un elle tutulur bir savunması olsaydı şu an en kötü beş galibiyetleri olurdu. Hücumda ise Kenny Galloday ve Marvin Jones Jr. yine bir şeyler yapmayı başarıyor. Şimdi önlerinde Bears maçı var. Kazanırlarsa baskıları üzerlerinden alırlar; kaybederlerse işte o zaman işler iyice sıkıntıya girer.

25- Cleveland Browns (AFC Kuzey, 2-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24

Freddie Kitchens ve öğrencileri için artık kelimelerin tükendiği noktadayız. Hayatında starter olmayı bırak eline bir snap’lik dahi top değmemiş Brandon Allen’ın Denver Broncos’una kaybettiler. Asıl sorun ise; maçın içinde kalamadılar ve ancak son çeyrekte bir tane td yapabildiler. Browns yönetiminin, Freddie Kitchens ısrarı onları daha da dibe götürecek.

26- Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 2-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26

Jameis Winston ile olmuyor, Jameis Winston’suz da olmuyor. Sezon başında Tampa Bay yanlış bir yapılanmaya giderek şu an da genç oyun kurucu tarafından eli kolu bağlanmış durumda. Winston şu an çok kötü oynuyor ve yedeğe çekse bu sefer yedekte oynatacak adam yok. Eğer sezon başında Titans’ın yaptığı Tannehill hamlesine benzer hamle yapıp bir oyun kurucu alıp kenarda tutsalardı herhalde şu aralar Winston’u yedeğe çekmişlerdi. Tampa Bay için kayıp bir yıl daha. Gelişecek dediğimiz Jameis Winston’da her sene daha da geriye gidiyor.

27- New York Giants (NFC Doğu, 2-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27

Dallas Cowboys’a karşı 19 sayı farklı kaybeden New York Giants, hücumda bir şeyler yapabildiğini gösterse de bu savunma onları değil kendi gruplarında NFL’de rekabet ettirebilecek seviye de değil. En azından sahaya giren kara kediyi secondary’de oynayabilirler. Giants secondary’sinden daha başarılı olur gibi gözüküyor.

28- Miami Dolphins (AFC Doğu, 1-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31

Kim derdi Miami Dolphins bu sezon alt sıralardan kurtulacak da biraz hava almaya çıkacak diye. Jets karşısında ligin ilk galibiyetini alan ekip oynadığı oyunla birkaç maç daha kazanabileceğini gösterdi. En azından geçen hafta oynadıkları Jets maçının bir rövanşı olacak. Oradan da bir galibiyet daha gelebilir.

29- Atlanta Falcons (NFC Güney, 1-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29

Bay haftasına girmeden önce Dan Quinn kovulur dedik olmadı. Bay haftasında kovulur dedik, o da olmadı. Şimdi Falcons, bu sezonun süper takımlarından Saints ile oynayacak. Eğer Falcons yönetimi Dan Quinn ile mutluysa bize de kabul etmek düşer ne diyelim.

30- Washington Redskins (AFC Doğu, 1-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30

Dwayne Haskins, Washington Redskins kariyerindeki ilk starter olduğu maçta beklenildiği üzere Buffalo Bills’e hiç TD yapamadan kaybetti. Eğer Redskins, takımı kuracak koçu belirleyemezse bu Haskins de diğer umut ettiğimiz oyun kurucular gibi kaybolup mazi olacak.

31- New York Jets (AFC Doğu, 1-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28

Ligin en kötü yönetilen takımı olan New York Jets, Miami Dolphins karşısında kaybederek takımın ne kadar kötü bir yolda olduğunu bizlere gösterdi. Adam Gase ile de artık bu takım hayatta düzelmeyeceği aşikâr. Gelsin artık şu ayrılık artık…

32- Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 0-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32

Ligde galibiyeti olmayan tek takım olan Cincinnati Bengals, bay haftasından sonra bu sezonun favorilerinden Baltimore Ravens ile karşılaşacak. Bakalım çaylak Ryan Finley kurtarabilecek mi bu takımı…