NBA, NHL ve MLS gibi büyük Amerikan profesyonel spor liglerinin, Coronavirus sebebiyle askıya almasının hemen ardından XFL de 2020 sezonunu askıya aldığını açıkladı. Super Bowl’dan bir hafta sonra ilk sezonuna start veren XFL, aldığı reytingler ve tribüne çektiği taraftarla dikkat çekmiş, önümüzdeki sezon açısından NFL’e iyi bir alternatif olabileceğini göstermişti.

Indianapolis Colts’un eski quarterback’i Andrew Luck’ın babası olan XFL Başkanı Oliver Luck, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Şu anda XFL normal sezon maçlarını oynamayacak. Ancak her oyuncunun maaşları 2020 sezonu için ödenmeye devam edecek. XFL biletlerine sahip olan herkese ya para iadesi yapılacak ya da ileride maçlar için kredi verilecek.” ifadelerini kullanırken, “XFL, 2021 yılında ve ilerleyen yıllarda tam sezonlarını oynayacak.” şeklinde konuştu.

XFL bu kararı oyunculara bildirilirken, aktif tüm oyunculara eğer yapabiliyorlarsa bir NFL takımı ile veya başka bir lig ile anlaşma imzalamaları tavsiye edildi.

Mevcut ilk sezonunun ortasında bulunan sekiz takımlı XFL’de başta Cardale Jones, Landry Jones, P.J. Walker olmak üzere birçok eski NFL oyuncusu bulunuyordu. İlk beş haftanın sonunda Atlanta Falcons’ın eski head koçlarından June Jones’un çalıştırdığı Houston Roughnecks, 5-0’lık derecesiyle tek namağlup takım olarak zirvede yer alıyordu.

2020 sezonuna devam etmesi beklemeyen XFL’i kaderinin önümüzdeki yıllarda nasıl şekilleneceğini hep birlikte göreceğiz…