Baltimore Ravens’ın eksi şampiyon quarterback’i Joe Flacco, boyun ameliyatı geçirmesinin üzerinden henüz bir ay geçmişken yeni takımını buldu. Tecrübeli oyun kurucunun bir yıllığına New York Jets ile anlaştığı açıklandı.

Flacco’nun Jets’ten bir yıllık 1.5 milyon dolar alacağı bu rakamın primlerle birlikte üç milyon dolara yükselebileceği belirtildi. Ravens’ta 2018 sezonunda sakatlanıp formasını Lamar Jackson’a kaptıran Joe Flacco, hatırlanacağı üzere 2019 sezonu öncesi takas ile Denver Broncos’a gönderilmişti.

Broncos’ta parlak performanslar sergileyemeyen deneyimli oyuncu sakatlıklarının da etksiyle önce formasını Brandon Allen’a kaptırmış ardından Drew Lock’ın ilk 11’e yerleşip takımın gelecekteki QB’si olabileceğini göstermesi üzerine, sezon bitince takımdan kesilmişti.

Son yıllarda düşen performansının etkisiyle kendisine ilk 11’de forma verecek bir takım bulamayan eski Super Bowl MVP’si şimdi Jets’te Sam Darnold’a yedeklik yapacak. 14 sezon boyunca Baltimore Ravens’ta gözlemcilik yapan, New York Jets genel menajeri Joe Douglas ise hem genç oyun kurucularına mentörlük yapması hem de bir sakatlık durumda QB pozisyonun güvende olması sebebiyle Flacco’ya kapılarını açmışa benziyor.

Görünen o ki geçtiğimiz sezon önce Sam Darnold’ın hastalanması ardından Trevor Siemian’ın ilk maçında sakatlanması ile üçüncü QB Luke Falk’a dönen ve büyük hayal kırıklığı yaşayan Jets, bu sefer kendisini garantiye alma hedefinde…

2008 yılında Ravens’ın draft’ın 18. sırasından Joe Flacco’yu seçmesinde önemli rol oynayan Joe Douglas’ın bu planının nasıl işleyeceğini bizlere zaman gösterecek.