Gerald McCoy’un Dallas Cowboys forması altındaki ilk sezonu başlamadan bitti. Hafta başında idmanda sakatlanan başarılı savunma oyuncusunun baldırındaki kasların yırtıldığı tespit edildi.

İlk başta McCoy’un çapraz bağlarını kopardığından korkulurken yapılan MRI sonrası yıldız oyuncunun sakatlığının baldırında olduğu ancak yine de sezonunu sona erdirecek bir ameliyat gerektirdiği belirtildi. McCoy’un tekli bir drill’de sakatlandığı açıklandı.

2010 – 2018 yılları arasında Tampa Bay Buccaneers forması giyen ve bu dönemde altı defa Pro Bowl olan yıldız defensive end, 2019 sezonunda adının özdeşleştiği takımdan ayrılmış ve Carolina Panthers ile anlaşmıştı. 32 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezon 37 tackle ve beş sack ile oynayarak izleyenlerin beğenisi toplamış ancak Carolina Panthers’ın takımı gençleştirmesi politikası uyarınca takımdan gönderilmişti.

McCoy, bu off-season’da ise Dallas Cowboys’a üç yıllık bir imza atmıştı. Tecrübeli oyuncu Cowboys’un bu yılki en önemli transferlerinden biri olarak gösteriliyordu. McCoy’un Dontari Poe ve Everson Griffen gibi transferler güçlenen Cowboys savunmasının önemli bir parçası olması bekleniyordu.

2010 NFL Draftı’nın üçüncü sırasından seçilen Gerald McCoy, 10 yıllık NFL kariyerinde her sezon en az 13 maça çıkarak, adını ligin en istikrarlı oyuncuları arasına yazdırmıştı. Şimdi veteran oyuncunun yokluğunda Cowboys’ta bir diğer yeni transfer Everson Griffen’in ve çaylak Neville Gallimore’un bir adım daha öne çıkması bekleniyor…