Washington Football Team’in sürpriz bir karar ile serbest bıraktığı Adrian Peterson, yeni sezon öncesi Detroit Lions ile anlaştı. NFL tarihinin gelmiş geçmiş en iyi running back’leri arasında gösterilen Adrian Peterson’ın Lions ile kontratının bir yıllık 1.05 milyon dolar değerinde olduğu belirtildi.

Bu hamle Adrian Peterson’ı Minnesota Vikings günlerindeki hücum koçu Darrell Bevell ile tekrardan buluşturuldu. Tecrübeli yıldızın yeni takımında geçtiğimiz yılın starter’ı Kerryon Johnson ve 2020 NFL Draftı’nın ikinci tur seçimi D’Andre Swift ile top paylaşması bekleniyor.

35 yaşındaki Peterson, yeni transferi ile ilgili olarak, “Bana oynamak için bir fırsat veriyorlar. Minnesota günlerimden koç Bevell’i tanıyorum. Nihayetinde oraya gitme ve onlara daha iyi olmaları için yardım etme konusunda rahatım” ifadelerini kullandı.

Lions’ın kadrosundaki running back’lerden Bo Scarbrough, Ty Johnson, Kerryon Johnson ve De’Andre Swift’in yaş olarak 23 ve altında olması ise bu transfer sonrası dikkat çekti. Adrian Peterson, şu anda 37 yaşındaki New York Jets running back’i Frank Gore sonrasında NFL’in en yaşlı running back’i konumunda.

Kariyeri boyunca Minnesota Vikings, New Orleans Saints, Arizona Cardinals ve Washington Redskins formaları giyen Adrian Peterson’ın toplam 164 maçta 3,036 top taşıma, 14,216 yard ve 111 touchdown bulunuyor. Yedi defa Pro Bowl’a dört defa da firs-team All Pro kadrosuna seçilen Peterson, kariyer koşu touchd0wn’ı sıralamasında Emmitt Smith, LaDainian Tomlinson ve Marcus Allen’ın ardından dördüncü sırada bulunuyor…