Houston Texans, başarılı quarterback’i Deshaun Watson’ın kontratını dört yıllığına 160 milyon dolara uzattığını açıkladı. Genç oyuncunun kontratının 111 milyon dolarının garanti olduğu belirtildi.

Henüz çaylak kontratında iki yılı daha bulunan Watson, yeni sözleşmesiyle birlikte 2025 yılına kadar Texans’ta kalacak ve sözleşmesi bittiğinde 30 yaşında olacak.

Yıllık ortalama 40 milyon dolarlık maaş ise Watson’ı Patrick Mahomes’tan sonra NFL’in en çok kazanan quarterback’i yapmış oldu. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda Mahomes, Kansas City Chiefs ile tarihi bir kontrata imza atmış ve 110 yıllık 503 milyon dolara anlaşmıştı.

Mahomes’a göre kontratı daha kısa olan Watson’ın quarterback’lerin olgunluk dönemi olan 30 yaşında yeni bir sözleşme imzalama şansı olacak ve bu dönemde artması muhtemel salary cap ile birlikte NFL’in en çok kazanan oyuncusu olma imkanına sahip olacak.

2017 NFL Draftı’nda Patrick Mahomes’un iki sıra arkasından 12. sıradan seçilen Deshaun Watson, çaylak sezonunda muhteşem bir yıl geçirmiş, sezonun ilk yedi maçının altısına ilk 11’de çıkmış, bu maçlarda 19 TD pası, iki TD koşusu ve sekiz interception ile oynayarak herkesi kendisine hayran bırakmıştı. Clemson, çıkışlı sezonun dokuzuncu haftasında idmanda sakatlanarak çaylak yılını erken kapatmak zorunda kalmıştı.

2018 sezonunda sahalara dönen Watson, takip eden iki sezonda da üstüne koyarak iki defa Pro Bowl seçilmiş ve Houston Texans’ın iki sene üst üste playoff yapmasında önemli rol oynamıştı. Watson ve arkadaşları, geçtiğimiz sezon playoff’ta konferans yarı finallerinde Patrick Mahomes’lu Kansas City Chiefs’e mağlup olmuştu…