New Orleans Saints, yıldız oyuncusu Michael Thomas’ın uzun süre sahalardan uzak kalacağı haberi ile sarsıldı. Thomas, sezon ilk maçı olan, 34-23 devirdikleri Tampa Bay Buccaneers karşılaşmasında sakatlanmıştı. Yapılan açıklamalara göre Thomas’ın ayak bileği burkulmasına rağmen oynamak istediği söylenmişti.

Karşılaşmanın ardından Thomas’ın sakatlığının düşünüldüğünden daha da kötü olduğu belirtildi. Ayak bileğinde bağları zedelenen yıldız wide receiver, New Orleans Saints’in Pazartesi akşamı Las Vegas Raiders ile Raiders’ın yeni Allegiant Stadı’nda oynayacakları maçı kaçıracak. Thomas’ın tam olarak kaç maç kaçıracağı ise belirsizliğini koruyor.

Michael Thomas, ilk haftada Tampa Bay Buccaneers karşısında üç pas yakalayıp 17 yardda kalarak kariyerinin en düşük rakamlı maçlarından birini oynamıştı.

Thomas, çaylak sezonundaki sakatlığı nedeniyle kaçırdığı tek maç haricinde 65 maçın 64’ünde New Orleans için sahadaydı ve inanılmaz istikrarlı bir performanlarıyla dikkat çekiyordu. Yıldız oyuncu aynı zamanda geçen sezon, yılın en iyi hücum oyuncusu ödülüne de layık görülmüştü.

Thomas’ın yokluğunda yeni transferlerden Emmanuel Sanders’ın kendini göstermesi için büyük bir şans doğdu. Tecrübeli oyuncu Pazar günü Buccaneers karşısında Saints forması ile ilk maçında bir TD yaparak, kariyerine güzel bir başlangıç yapmıştı.

Öte yandan bir yıldız oyuncu sakatlık haberi de New York Jets’ten geldi. Takımın hücumdaki en önemli ismi olan Le’Veon Bell, Jets’in Buffalo Bills ile karşılaştığı açılış maçında sakatlanıp maçı tamamlayamamıştı.

Arka adelesinden sakatlanan Le’Veon Bell, takımın sakat oyuncular listesine eklenirken, başarılı oyuncunun böylece en az üç hafta sahalardan uzak kalacağı kesinleşti.

Bell dışında çaylka wide receiver Denzel Mims ve linebacker Blake Cashman da Jets’in sakat oyuncular listesinde bulnuyor…

Jets’te Le’Veon Bell’in yokluğunda veteran running back Frank Gore çok iş düşerken, takım free agent running back Kalen Ballage ile anlaştığını açıkladı. Takım geçtiğimiz haftalarda Ballage’ı takas ile Miami Dolphins’ten almak istemiş ancak takas Ballage’ın sakatlığından dolayı iptal edilmişti. Dolphins ise iptal olan takas sonrası Ballage’ı takımdan kesmişti…