Washington Football Team, sürpriz bir karar ile yıldız running back Adrian Peterson ile yollarını ayırdı. NFL tarihinin gelmiş geçmiş en iyi running back’leri arasında gösterilen Adrian Peterson, 35 yaşında olmasına rağmen son dönemde dört, beş sezon daha oynayabileceğini söylüyordu.

İleride Hall of Fame’e girmesine kesin gözüyle bakılan Peterson, 10 yıl formasını giydiği Minnesota Vikings’ten ayrıldıktan sonra bir sezonu New Orleans ve Arizona’da geçirmiş ardından 2018 sezonunda Washington ile anlaşarak hemen takımın as running back’i olmuştu.

2018 yılında 1,042 ve 2019 yılında 898 yard koşarak, halen bir takımın as koşucusu olacağını kanıtlayan Peterson, geçtiğimiz sezon 211 top taşımada 4.3 yard ortalama ile oynamıştı. Tecrübeli oyuncu her ne kadar 1,000 yard barajının altında kalsa da sezon içinde altı defa 20 yard ve üzeri koşuya imza atarak bu alanda Todd Gurley, Aaron Jones, Alvin Kamara ve Ezekiel Elliott gibi isimleri geride bırakmıştı.

Washington’ın yeni head koçu Ron Rivera, off-season’da yaptığı açıklamalarda Adrian Peterson’dan övgü dolu sözlerle bahsetmiş ve All-Day lakaplı oyuncunun soyunma odasında bir lider olduğundan söz etmişti. Washington’ın sosyal medya hesapları ise bu hamleden bir gün öncesine kadar Adrian Peterson fotoğrafları paylaşıyordu.

Peterson’ın takımdan gönderilmesinden sonra çaylak Antonio Gibson’ın ilk 11’de sahaya çıkması bekleniyor. Takımdaki diğer running back’ler olarak ise Bryce Love, Peyton Barber ve J.D. McKissic bulunuyor…