Top kayiplarini minimuma indirme konusunda NFL tarihinin en iyi quarterback’lerinden biri olan Tom Brady’den yoksun olarak bu sene yoluna devam etmeye çalışan New England Patriots son haftalarda aldığı kötü sonuçlar ile zor zamanlar yaşıyor. Brady’nin ayrılışı sonrası yeni transfer Cam Newton, San Fransisco 49ers’a 33-6 evlerinde yenildikleri maçta attığı dikkatsiz paslarıyla ve üç interception ile maç boyunca kötü bir görüntü çizip eleştiri oklarının hedefi oldu. Cam Newton, 49ers karşısında 15 pasta dokuz isabet ve sadece 98 yard oynarken, dördüncü çeyrekte yedeğe çekildi ve yerini Jarrett Stidham’a bıraktı.

Patriots head koçu Bill Belichick karşılaşmas sonrası, Newton’ın önümüzdeki haftalarda takımın as oyun kurucusu olmaya devam edeceğini söylerken, Stidham’ı oyuna sadece tecrübe kazanması için aldığını belirtti. Stidham oyuna alındığında zaten maç Patriots için bitmişti. İlk yarıyı 23-3 önde kapatan 49ers, Newton oyundan çıktığında 33-6 ile üstünlüğüne devam ediyordu. Sonradan oyuna giren Stidham da bir interception atarak takımına pek umut vermedi.

49ers’a karşı alınan 33-6 sonucu, Bill Belichick’in 21 yıllık Patriots kariyerinde Gillette Stadyumu’nda aldıkları en can acıtıcı mağlubiyet oldu. Pazar günü de dahil, Patriots evinde Belichick altında sadece üç kez 20 veya daha fazla sayı ile kaybetmişti ve bu kayıplardan ikisi 2008 yılında Brady’nin ön çapraz bağlarının kopması nedeniyle oyun dışı kaldığı zamanda gelmişti.

Cam Newton’ın ameliyatlar olduğu ve topu fırlatmak için kullandığı sağ omzunun “iyi” olduğunu ve sorunlarının yıldız QB’nin mekaniği ilgili olmadığını düşündüğünü söyledi.

Beş sene önce Panthers’taki performansıyla MVP olan oyuncu, “Sadece zorluyordum. Enerji benim için kesinlikle ve bazı zamanlar bu enerji ile maça çıkmak ödüllendirici olmuyor, bu sen olmuyorsun’’ şeklinde konuştu.

“Bu oyunu oynamayı seviyorum, bu oyunu oynarken eğleniyorum, ancak buradaki performanslar benim için pek hoş olmadı. QB pozisyonunda pek çok şey başlıyor ve bitiyor ve buradaki performanslarımla takımı kötü bir duruma soktum.”

Altı maçta iki galibiyet ve dört mağlubiyet ile yoluna devam etmeye çalışan Patriots şu ana kadar -sezon boyunca- sadece üç TD pası (NFL’deki en düşük rakam) attı ve 11 tane interception (NFL’deki en yüksek rakam) ile oynadı. Bill Belichick’in off-season’da takımdan gönderdiği efsane QB Tom Brady ise Tampa Bay Buccaneers ile 18 TD pası ve dört interception ile yoluna doludizgin devam ediyor.

Bills (5-2) ve Dolphins (3-3) ikilisi şu an da AFC Doğu’da Patriots’ın önünde yer alıyor ve New England ekibi aldığı kötü sonuçlarla kendini hiç alışık olmadı yerlerde bulmaya devam ediyor. Patriots, son olarak AFC Doğu’da birincinin iki galibiyetten arkasında olduğunda ise takvimler 20 sene öncesini, 2000 yılını gösteriyordu ve bu Belichick’in takımın başındaki ilk yılıydı. O sezon sadece beş galibiyet alabilmişti.

2010 yılından beri Patriots ile birlikte olan safety Devin McCourty, takımın daha önce bu pozisyonda olmadığını kabul ederek, “Sahaya çıkıp bizim utandığımız gibi utanmayı hiç istemezsiniz. Bunun hiçbir mazereti yok. Oraya çıkıp işleri yerine getirmek için oynamalıyız. Koç Belichick’i ve Kraft’ları tanıyorum, oraya çıkıp böyle oynamamız için bir takım kurmuyorlar. Bu yüzden acele gelişmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

New England Patriots, önümüzdeki hafta AFC Doğu’nun lideri ve sezonunun formda ekiplerinden biri olan Buffalo Bills ile deplasmanda karşılaşacak…