2020 NFL Draftı’nın bir numarası Joe Burrow, talihsiz bir şekilde sezonu kapattı. Takımının Washington Football Team’e 20-9 yenildiği karşılaşmada sakatlanan genç oyun kurucunu, sol dizinde hem çapraz bağların hem yan bağların koptuğu açıklandı.

Ameliyat olması gereken Burrow, henüz maç bitmeden “Seneye görüşürüz” şeklinde bir Tweet atarak, sezonu kapattığını açıkladı. En az sekiz, dokuz ay rehabilitasyon sürecine girecek olan Burrow’un 2021 sezonuna yetişip yetişemeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Bu sezon oynadığı 10 maçta sadece iki galibiyet ve bir beraberlik alabilen Bengals’ta head koç Zac Taylor yaptığı açıklamada, Burrow’un tam olarak iyileşmesini beklediğini söylerken, “O, off-season kaçırıp çok iyi oynama konusunda bir uzman” ifadelerini kullanarak, önümüzdeki haftalarda 24 yaşına girecek olan oyuncusunun büyük ihtimalle hazırlık kamplarını da kaçıracağının sinyalini verdi.

Sezonu kısa kesilmesine rağmen, Burrow kariyerinin ilk yılını 65.3 pas tamamlama yüzdesi, maç başına ortalama 268.8 yard, ve 89.8’lik QB reytingi ile tamamlayarak Cincinnati Bengals tarihinin çaylak rekorlarını kırmış oldu.

Geçtiğimiz sezon LSU Tigers’taki 60 touchdown paslık performansı sayesinde Heisman kazanan Burrow, NFL’deki çaylak sezonunda ise 2,688 yard, 13 touchdown pası ve beş interception ile tamamladı. 32 defa sack olan Burrow, Carson Wentz (40) ve Russell Wilson (33)’dan sonra NFL’in en çok sack’lenen oyuncuydu.

Burrow’un yokluğundan ziyade sakatlığın genç yıldızlarını nasıl etkileyeceği konusunda endişelenen Cincinnati Bengals taraftarları ise sezon sonuna kadar quarterback pozisyonunda Ryan Finley’i izleyecek. Washington karşısında Burrown yerine oyuna girdikten sonra 10 pas denemesinde sadece üç isabet bulabilen, bir interception ile oynayıp, dört defa sack’lenen Finley, maçı 0.0 QB reytingi ile tamamlamıştı.

Geçtiğimiz sezon üç maçta ilk 11’de sahaya çıkan Ryan Finley, bu maçlarda galibiyet ile tanışamamıştı…