Şükran Günü’nde Houston Texans’a farklı mağlup olan Detroit Lions’ta yönetim faturayı kesti ve head koç Matt Patricia ile takımın genel menajeri Bob Quinn’in görevlerine son verildi. Takımın hücum koçu Darrell Bevell’in ise geçici head koçluk görevine getirildiği açıklandı.

Perşembe gecesi Houston Texans’a 41-25 yenilen Detroit Lions’ta Matt Patricia’nın kovulma ihtimali hemen maç sonrasındaki basın toplantısında gündeme gelmişti. Patricia konu ile ilgili ilgili gelen bir soruya, bu konuya çok takılmadığını her günü ayrı ayrı değerlendirdiğini söyleyerek cevap vermişti.

Detroit Lions’ın sahibi Sheila Ford Hamp, yaptığı açıklamada “Ben ve ailem adına, Bob ve Matt’e geride bıraktığımız birkaç yıldaki sıkı çalışmaları ve Lions’a adanmışlıkları için teşekkür ediyoruz. İkisi de iyi insanlar ve kariyerlerinin devamında onlara başarılar diliyoruz. Şüphesiz ki bu sezon beklediğimiz gibi gitmedi. Yılın geri kalanında futbol opersyonumuzu değerlendirmek ve takımımızı yönetecek ve koçluk yapacak en iyi kişileri bulmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ligin 12 haftası sonucunda 4-7 konunumda bulunan Lions oynadığı son beş maçın dördünü kaybetmişti. 2018 yılında altı sezon boyunca savunma koçluğunu yaptığı New England Patriots’tan ayrılıp Lions’ın başına geçen Patricia, böylece iki buçuk yıllık Lions head koçluğu kariyerini 13-29-1 derecesiyle sonlandırmış oldu.

Patricia genel olarak yerine geldiği Jim Caldwell’in gerisinde kalarak büyük hayal kırıklığı yarattı. Lions, dört yıllık Caldwell yönetiminde üç winning season yaşamış ve iki defa playoff’a çıkma başarısı göstermişti.

Takım, Patricia geldiğinden beri skor üretme, toplam defans, pas savunması gibi istatistiklerde hep ligin son 10 sırasında yer alıyordu…

Öte yandan Bob Quinn ise 2016 yılından beri Lions’ın genel menajerlik görevini yürütüyordu. Takımdaki kariyeri 31-43-1 derecesiyle sonlanan Quinn’in beş ilk tur seçimi de şu anda kadroda buluna da bu oyuncuların hiçbirinin All-Pro veya Pro Bowl olmaması dikkat çekmişti. Quinn’in beş yıl boyunca draft ettiği tek Pro Bowl oyuncu, üçüncü tur seçimi wide receiver Kenny Golladay olmuştu…29