Bu sezon oynadığı 12 maçta sadece iki galibiyet ve bir beraberlik alabilen Philadelphia Eagles’ta oldukça eleştirilen quarterback Carson Wentz yedeğe çekildi! Takım, yoluna çaylak Jalen Hurts ile devam edeceğini açıkladı.

2016 NFL Draftı’nın ikinci sırasından seçilen Carson Wentz, bu sezon kariyerinin en kötü yılını geçiriyordu. Ligin en kötü offensive line’ına sahip takım olan Eagles’ta Wentz, son 10 maçtır üç veya daha fazla defa sack’lenmiş ve toplamda 50 defa sack’lenerek lig genelinde en fazla sack’lenen quarterback olmuştu.

2019 sezonundaki 93.1 quarterback reytingi bu yıl sert bir şekilde 72.8’e gerileyen Wentz, 12 maçta 2,620 yard pas, 16 TD pası, 15 interception, beş TD koşusu ve 10 fumble istatistiklerine sahipti.

Geçtiğimiz sezon dört yıllığına 128 milyon dolara Eagles ile kontratını uzatan Wentz’in Hurts için yedeğe çekilmesi sonrası ise takımdaki geleceği ise tartışmalı bir şekilde belirsizleşti. Kariyerinin beşinci yılını geride bırakmaya çalışan 27 yaşındaki oyuncunun dev kontratı önümüzdeki sezon yürürlüğe girecek ve bu da Wentz’in NFL tarihinin en pahalı yedeği olabileceği anlamına geliyor…

Neredeyse 110 milyon dolarlık ücreti garanti olan oyuncu takımdan kesilmesi halinde Eagles’ın salary cap’inde 59.220 milyon dolar yer kaplayacak. 2022 sezonunda takımdan kesilmesi halinde ise 24.5 milyon dolara inecek ancak adeta Eagles’ın yeni transferler yapması veya oyuncularının kontratlarını uzatması konusunda eli kolu bağlanacak.

Eagles kariyerine Wentz ile beraber başlayan ve yedekten gelip takıma Super Bowl kazandıran Nick Foles yerine yoluna Wentz ile devam etme kararı head koç Doug Pederson ise yaptığı açıklamada, “Bu haftaki New Orleans Saints maçına Jalen Hurts ile çıkma kararı aldım. Hücum olarak olmak istediğimiz yerde değiliz. Tüm olaya baktım ve bu hafta için takıma tekrardan bir kıvılcım yaratmak, takıma belli bir eşiği attırmak, herkesin daha iyi oynaması için bu kararı aldım” ifadelerini kullandı.

Başarılı koç Carson Wentz’in durumu ile ilgili olarak ise “Carson hepimiz gibi hayal kırıklığına uğramış durumda. Yıkılmış durumda. Tüm bunlar konusunda profesyonelce davrandı. Takım arkadaşlarını destekliyor ve bir lider olarak bu onden görmek istediğiniz bir şey. Quarterback’lerin bazen head koçlar gibi oldukça suçlandığını biliyorum. Bu iyiyle beraber kötü. Olay Carson Wentz ile alakalı değil. Bir kişi ile alakalı değil. Hücumda birden fazla sorunumuz olduğunu biliyoruz ve bu tüm sezon boyunca hepimizi uğraştırdı. Bu konuda biraz üzülmüş durumda ama o bir profesyonel ve ondan daha azını beklemezdik” şeklinde konuştu.

Kolejde üç sezon Alabama forması giyen ancak 2018 ulusal şampiyonluk maçında formasını Tua Tagovailoa’ya kaptırdıktan sonra kariyerini Oklahoma Sooners’ta bitiren Jalen Hurts, geçtiğimiz sezon Sooners’ta 14 maçta 32 TD pası ve sekiz interception ile oynayıp 20 de TD koşusuna imza atmıştı.

2020 NFL Draftı’nda Joe Burrow, Tua Tagovailoa, Justin Herbert ve Jordan Love’ın ilk turda seçilmesinin ardından ikinci tura düşen Jalen Hurts, 53. sıradan Philadelphia Eagles’ın yolunu tutmuştu. O dönemde Green Bay Packers’ın ilk turdan QB seçmesi çok eleştirilirken çoğu yorumcu bir QB seçilecekse bu ismin Jordan Love yerine Jalen Hurts olması gerektiği konusunda hem fikirdi.

Geride bıraktığımız hafta Green Bay Packers karşısında ikinci yarıda Carson Wentz yerine oyuna giren Hurts, takımına bi rara geri dönüş için umut verse de maç sonunda attığı interception ile Eagles’ın bu umutlarını söndürmüştü. 22 yaşındaki oyuncuyu karşılaşmayı 12’de beş pas isabeti, 109 yard, bir touchdown pası ve bir interception ile tamamlamıştı…