Washington Football Team iki sezon sonrasında oyun kurucusı Dwayne Haskins’i serbest bıraktı. 2019 NFL Draftı’nın 15. sırasından büyük umutlarla seçilen Haskins, 2020 sezonunda iki kez üçüncü sıra oyun kurucu konumuna düşürülmüştü.

Yaşanan son olaylar sonrasında oyun kurucunun kadroda pasif bir yer kaplaması yerine, en iyi hareketin Haskins’i serbest bırakmak olduğuna karar verildi.

Takımın head koçu Ron Rivera yaptığı açıklamada, “Bu öğleden sonra Dwayne ile buluştum ve onu serbest bırakacağımızı söyledim” dedi ve ekledi, “Ona, ayrı yollarımıza gitmemizin her iki tarafa da faydalı olduğuna inandığımı söyledim. Bu son iki sezondaki katkılarından dolayı Dwayne’e teşekkür ediyor ve onun ilerlemesini diliyoruz.”

Karar, takım ile Haskins arasında yaşanan sorunların bir sonucuydu. Geçen hafta 23 yaşındaki oyuncu için oldukça kötü bir noktaydı. Geçtiğimiz Pazar günü kız arkadaşıyla -iddialara göre striptizcilerin de bulunduğu- özel bir partide maskesiz olarak çıkan resimleri sonucu, Haskins’in takım kaptanlığı alındı ve para cezasına çarptırıldı. Olay sonrasında çıktığı maçta Carolina Panthers karşısında sahada kötü bir mücadele ettikten sonra, dördüncü çeyrekte yedek kulübesine alındı. Washington bu maçı kazanması halinde playoff’u garantileyecekti…

Haskins, şahsi Twitter hesabında “Washington Football Team ile geçirdiğim zaman maalesef sona erdi” diye yazdı ve ekledi, “Destekleyerek büyüdüğüm takımda oynama fırsatı bulduğum için takıma ve taraftarlara teşekkür ederim. Bir NFL oyun kurucusu standartlarını karşılamamanın tüm sorumluluğunu alıyorum ve bu deneyim sayesinde daha iyi bir adam ve oyuncu olacağım.”

Washington, veteran QB Alex Smith’in 17. haftada geri döneceğinden umutluyken Rivera, Taylor Heinicke’nin yedek olacağını ve antrenman ekibinden Steven Montez’in de, üçüncü QB rolünü alacağını açıkladı.

Rivera, Washington’da takımı devraldığından bu yana, franchise’ın geleceği olarak 2019 NFL Draftı’nın eski 15 numaralı seçimini hiçbir zaman tutarlı bulmadı. Bunun kanıtı olarak NFL Scouting Combine’da, Rivera’nın, genel olarak iki numaralı bir oyun kurucu seçme olasılığını açıkça tartışılmıştı. Daha sonra, Washington Panthers’ta Kyle Allen’ı takas ile kadrosuna kattı ve Rivera, QB pozisyonunda açık bir rekabet istediğini belirtti.

Sezon başında, Haskins’i as oyuncu kurucu ​​olarak ilan ettikten sonra Rivera, QB’nin zayıf performanslarından, oyunu okumayamamsından, patlayıcı oyunların eksikliğinden dolayı açıkça hayal kırıklığına uğradı. Rivera, takımın NFC East’i kazanma şansını öne sürerek Haskins’i sadece altı maçta oynattı. Washington bu karşılaşmaların beşinde sahadan yenilgi ile ayrıldı…

Kyle Allen ve Alex Smith’in yaşadığı sakatlıkların Haskins’i tekrar as konuma getirmesinden sonra, QB’nin saha içi oyunu iyileşmedi ve geçen haftaki saha dışı sorunlar, serbest bırakılmasına yol açtı. Bir zamanlar takımın sahibi Dan Snyder’ın favorisi olan Haskins’in Haskins, takım ile iki yıldan kısa bir süre içinde sadece 13 maça başlayabildi.

Haskins’in 2021 ve 2022 sezonları boyunca tam garantili taban maaşı olarak 4,266 milyon dolar alması bekleniyordu. Genç oyuncuyu serbest kaldıktan sonra da waiver’larda hiçbir takım kadoruna katmadı…