Sezon içinde head koçu Dan Quinn ile yollarını ayıran geçici head koçu Raheem Morris ile de istediğini bulamayan Atlanta Falcons, takımın başına Arthur Smith’i getirdi. Son iki sezondur Tennessee Titans’ın hücum koçluğu görevini üstlenen Smith, Titans’ı Derrick Henry ve Ryan Tannehill ile birlikte ligin en iyi hücumlarından haline getirmişti.

Falcons’ın koç adayları arasında Tampa Bay Buccaneers’ın savunma koçu Todd Bowles, Carolina Panthers’ın hücum koçu Joe Brady, Packers’ın hücum koçu Nathaniel Hackett ve Kansas City Cheifs’in hücum koçu Eric Bieniemy gibi isimler yer alıyordu.

10 yıldır Tennessee Titans koç kadrolarında savunma ve hücum kalite kontrol koçluğu, tight end koçluğu gibi görevler üstlenen Arthur Smith, hücum koçluğuna geçtiğinden beri takımın iki sezon üst üste playoff yapmasıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Titans’ta Derrick Henry, Arthur Smith yönetiminde iki sezon üst üste ligin koşu yardı lideri olurken, yıllarca Miami Dolphins’te belli bir eşiği atlayamaması ile bilinen Ryan Tannehill ise ligin en güvenilir QB’lerinden biri haline gelmişti. Smith önderliğindeki Titans iki yıldır hem koşu hem de pas istatistiklerinde ligin ilk beşinde yer alan tek takımdı.

2020 sezonunu 4-12 derecesiyle kapatan Atlanta Falcons’ın Arthur Smith ile neler yapabileceği ise henüz belirsiz. Takımın tecrübeli oyun kurucu Matt Ryan ve yıldız wide receiver Julio Jones yolları ayırması gündemde. Arthur Smith’in Titans’ta Derrick Henry ile başardıklarını ise kariyeri iki sezondur büyük düşüşe geçen Todd Gurley ile başarması ise oldukça güç gözüküyor.

Ligin genç hücum dehası koçları arasında gösterilen 38 yaşındaki Arthur Smith’in Falcons’taki önde götürülen maçları dramatik bir şekilde kaybetme alışkanlığını değiştirip değiştiremeyeceğini ise hep birlikte göreceğiz…