NFL’de hafta sonu oynanan konferans yarı finali maçlarının ardından AFC Finali’nin adı belli oldu: Buffalo Bills vs. Kansas City Chiefs!

Cumartesi gecesi oynanan Baltimore Ravens – Buffalo Bills maçında sahadan 17-3’lük skor ile galip ayrılan Buffalo Bills, 1994 yılından sonraki ilk konferans finaline yükselmeyi başardı. 1991, 1992, 1993 ve 1994 yıllarında üst üste dört Super Bowl kaybeden ve belgesellere konu olan Bills’in yıllar sonra tekrar AFC Finali’ne çıkması taraftarlarını oldukça duygulandırdı.

Josh Allen ile Lamar Jackson’ın düellosu olarak geçmesi beklenen karşılaşmada iki takımın savunmaları da hücumları oldukça iyi durdurarak herkesi şaşırttı. Maçın üçüncü çeyreğinde ise skor 10-3 iken Lamar Jackson’ın Bills endzone’unda attığı interception karşılaşmanın kırılma noktası oldu. Interception’ı yapan Taron Johnson bu topu 101 yardlık bir touchdown’a çevirerek maçın skorunu tayin etti.

Takip eden seride center’dan gelen kötü bir snap sonrası topu kurtarırken beyin sarsıntısı geçiren Lamar Jackson ise üçüncü çeyreğin sonunda maçı terk etmek zorunda kaldı. Jackson’ın yokluğunda diğer yedek QB’leri Robert Griffin III ve Trace McSorley de sakat olunca draft edilmemiş çaylak QB Trace Huntley ile dördüncü çeyreği oynamak zorunda kalan Ravens, skoru değiştiremeyince Bills, AFC Finali’ne uzanan ilk ekip oldu.

Pazar günü ise Kansas City’de Cleveland Browns ile son şampiyon Chiefs’in maçı vardı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Kansas City Chiefs, yıldız quarterback’i Patrick Mahomes önderliğinde ilk yarıyı 19-3 önde kapattı.

İkinci yarıda toparlayan Cleveland Browns, Patrick Mahomes’un üçüncü çeyrekte beyin sarsıntısı geçirmesi sonrası ibreyi iyice lehine döndürdü. Son çeyrekte bitime kısa bir süre kala Chiefs lehine 22-17 idi.

Mahomes yerine oyuna giren veteran yedek Chad Henne’nin son bolümde Browns endzone’unda attığı interception ile birlikte herkes Cleveland Browns’ın takip eden seride skor bulup maçı kazanacağını düşünüyordu. Ancak Cleveland Browns bitime dört dakika 19 saniye kala kendi 30 yardında dördüncü hakta punt yapıp topu Chiefs’e vermeyi tercih edince, Henne’nin çabaları ve Andy Reid’in akıllı oyun seçimleriyle Chiefs süreyi eritip maçı 22-17 bitirmeyi başardı.

Bu skor ile birlikte Kansas City Chiefs, kendi sahasında AFC Finali’nde Buffalo Bills’i ağırlama hakkını kazanmış oldu. Browns karşısında geçirdiği beyin sarsıntısı sonrası ayakta durmakta zorlanan Patrick Mahomes’un Bills karşısında oynayıp oynayamayacağı ise Chiefs’in kaderini belirleyecek.

Dev karşılaşma Türkiye saati ile 25 Ocak 2021 Pazartesi saat 02.40’da oynanacak…