Tennessee Titans’ın superstar’ı Derrick Henry, NFL tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Takımının, Houston Texans’ı 41-38 yenip, AFC Güney şampiyonu olarak playoff bileti almaya hak kazandığı maçta 250 yard koşarak yıldızlaşan oyuncu, sezon genelinde ise 2,000 yard barajını aşmayı başardı.

Henry, 2,000 yardı geçen running back’lerin adeta efsane olarak anıldığı NFL tarihinde bunu başaran sekizinci oyuncu oldu. King Henry lakaplı oyuncu, O.J. Simpson, Eric Dickerson, Barry Sanders, Terrell Davis, Jamal Lewis, Chris Johnson ve Adrian Peterson gibi elit isimlerin arasına katıldı.

Derrick Henry, Houston Texans maçındaki 34 top taşımada 250 yard koşusunun yanına iki de touchdown koşusu da ekleyerek galibiyetin mimarı oldu. 27 yaş gününden önce gösterdiği bu dev performans ile sezonu toplam 2,027 yard koşu ile tamamlayan Henry, aynı zamanda Titans tarihinde bu başarıyı gösteren ikinci oyuncu oldu. Daha önce Chris Johnson, 2009 sezonunda 2,006 yard koşarak CJ2K lakabını kazanmıştı.

NFL genelinde ise 2,000 yard barajını aşabilen son running back 2012 yılında Minnesota Vikings forması ile 2,097 yard koşan Adrian Peterson idi. Artık Detroit Lions forması giyen 35 yaşındaki Peterson, geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada Henry ile ilgili olarak, “Sıradaki en iyi şey olduğunu kesinlikle gösteriyoru. Derrick Henry olduğunuz zaman takımlar gelir ve sizi durdurmaya odaklanır. Bu yaptıklarını daha da etkileyici kılıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Geçtiğimiz sezon da 1,540 yard koşu ligin koşu yardı lideri olan Henry, playoff’larda da takımının sırasıyla iki şampiyonluk adayı New England Patriots’ı ve Baltimore Ravens’ı elemesinde başrolü oynamış, Titans’ın AFC Finali’nde Kansas City Chiefs’e elenmesine rağmen playoff’ta üç maçta 630 yard koşup herkesi kendisine hayran bırakmıştı.

Bu sezon da toplamda 17 touchdown koşusuna imza atan Henry, geçtiğimiz yıl 15 TD koşusu ile elde ettiği sezonun en çok TD koşusu yapan oyuncusu unvanını da bırakmamış oldu. Henry, 2020 sezonunu NFL’in koşu denemesi, koşu yardı ve TD koşusu istatistiklerinde lider bitirdi.

Tarihe geçen yıldız oyuncu şimdi aynı formunu playoff’larda devam ettirmeye çalışacak…