2020 yılında kaybettiği yakın maçlar ile taraftarlarına saç baş yolduran Los Angeles Chargers, faturayı head koç Anthony Lynn’e kesti. Chargers’ın Patriots’a sezon içinde 45-0 yenildiği maçtan sonra kovulması gündeme gelen Anthony Lynn, takımının son dört maçı kazanması ve sezonu 7-9 bitirmesine rağmen görevinden oldu.

Chargers başında dört sezon geçiren Anthony Lynn, takımın ilk iki sezonda winning season geçirmesini sağlamış, 2018 yılında ise 12-4 dereceyle Chargers’ın adını şampiyonluk adayları arasına yazdırmıştı. O sezon playoff’ta New England Patriots’a elenen Chargers, takip eden iki sezonda 5-11 ve 7-9’luk dereceleriyle büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.

Bu sezon yenik ayrıldığı dokuz maçın yedisinde tek skorlu farklarla sahadan boynu bükük ayrılan Chargers’ta Anthony Lynn, bu sorun bir türlü çözüm bulamamıştı. Sezona yıldız defensive back’i Derwin James’ten yoksun başlayan Chargers, sezon içinde de Mike Pouncey, Trai Turner, Austin Ekeler, Bryan Bulaga, Chris Harris ve Melvin Ingram gibi önemli oyuncularının sakatlıklarıyla da boğuşmuştu.

Lynn yönetiminde Chargers, 16 yıllık quarterback’i Philip Rivers ile sezon başında yollarını ayırırken, tecrübeli oyun kurucu Tyrod Taylor yönetiminde 2020 yılını geçirme planındaydı. Ancak deneyimli oyuncunun ikinci haftadaki Kansas City Chiefs maçının hemen öncesinde takım doktorunun yanlışlıkla, akciğerini delmesi sonrası Chargers çaylak Justin Herbert’ı para atışından hemen önce starter yapmak zorunda kalmıştı.

Justin Herbert’ın ardı ardına gösterdiği başarılı performanslara rağmen Tyrod Taylor’ın sağlığına kavuştuğunda takımın as QB’si olacağını söyleyen ve Justin Herbert’ın sürekli zamana olduğu konusunda ısrar eden Anthony Lynn, sezonun ilk çeyreğinde dümeni tamamen Herbert’a teslim etme kararı almıştı.

Her şeye rağmen yılın en iyi çaylak hücum oyuncusu seçilmesine kesin gözüyle bakılan Justin Herbert’ın 31 touchdown paslık rekor sezon perfomansı da Lynn’i takımda tutmaya yetmedi…