Bu sezon sadece iki galibiyet alabilen New York Jets’te beklenen oldu ve head koç Adam Gase ile yollar ayrıldı. Pazar günü New England Patriots’a yenilerek sezonu kapatan Jets, yeni haftanın başlamasını beklemeden hemen maçın ardından Adam Gase’i kovduğunu açıkladı.

Jets başkanı ve CEO’su Christopher Johnson konu ile alakalı yaptığı açıklamada, “Bu akşam Adam Gase’e artık takımın head koçu olarak görev yapmayacağını söyledim. Burada geçirdiği süre boyunca, Adam’ı ve harika ailesini tanımaktan büyük zevk aldım ve onlar için artık sadece en iyisini diliyorum. Samimi niyetim, organizasyonumuzda -özellikle liderlik pozisyonlarımızda- istikrar sağlamak. Jets ailesi için en iyi kararın Gase’den farklı bir yöne ilerlemesi olduğu açık. Adam, 2019 yılında bize katıldığında yapılması gereken çok iş olduğunu biliyorduk. Geçen yılki güçlü sezon sonu bitirişimiz cesaret vericiydi, ancak maalesef bu olumlu ivmeyi sürdüremedik ve bu sezon hepimizin beklediği ilerlemeyi göremedik.” dedi.

Johnson, tüm sezon Gase’in kovulması için baskı yapan Jets taraftarlarına dair, “Hayranlarımız için yeterince iyi olmadığımız açık. Sahada ve saha dışında güçlü bir organizasyon kurmaya kararlıyız ve gurur duyabileceğiniz bir ekibi sahaya çıkarmak için gerekli kaynakları sağlamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Gase’in kovulması, Jets taraftarları için kötü bir dönemin sonu oldu ancak birçok insan bunun gecikmiş bir karar ve beklenen bir değişiklik olduğu konusunda hemfikir. Gase’in yerini alacak potansiyel adaylar olarak, Chiefs hücum koordinatörü Eric Bieniemy, Colts savunma koordinatörü Matt Eberflus, Ravens savunma koordinatörü Don “Wink” Martindale, Titans hücum koordinatörü Arthur Smith ve Rams savunma koordinatörü Brandon Staley olarak öne çıkıyor. Ayrıca, Iowa State antrenörü Matt Campbell, Michigan’dan Jim Harbaugh ve Florida’dan Dan Mullen gibi üniversite koçları da pozisyon için diğer adaylar…

2020 yılında elde edilen 2-14 derecesi Jets’in 1996 yılında Rich Kotite yönetiminde elde ettiği 1-15 derecesinden beri gördüğü en kötü performans olarak tarihe geçmiş durumda.

Ayrıca Gase’in görev süresince 2018 NFL Draftı’nın üçüncü sıra seçimi olan oyun kurucu Sam Darnold’un olgunlaşmasını sağlamak yerine adeta Darnold’ın gerilemesine yol açması, takımın en iyi oyuncuları arasında gösterilen yıldızlar safety Jamal Adams ve running back Le’Veon Bell ile sorunlu bir şekilde yolların ayrılması uzun süre Adam Gase ile birlikte anılacağa benziyor….

Gase’in Jets kariyeri iki sezonda toplamda dokuz galibiyete karşın 23 mağlubiyet ile tamamlanırken, daha önce Miami Dolphins’teki üç yıllık head koçluk kariyerini de 23-25’lik bir rekor ile bitiren 42 yaşındaki Gase’in ileride tekrar head koçluk yapıp yapamayacağı belirsizliğini koruyor…