Geçtiğimiz sezon San Francisco 49ers’ın Super Bowl’a çıkmasında büyük rol oynayan savunma kou Robert Saleh, New York Jets’in yeni head koçu oldu. Bu sezon sadece iki galibiyet alabilen New York Jets, hatırlanacağı üzere sezon biter bitmez Adam Gase ile yollarını ayırmıştı…

İki yıldır NFL’in gözde head koç adayları arasında yer alan Saleh’in Jets ile kontratının beş yıllık olduğu açıklanırken, Saleh, Jets’e yanında 49ers’ın pas oyunu koordinatörü Mike LaFleur’u da götürdü. Green Bay Packers head koçu Matt LaFleur’un küçük kardeşi olan Mike’ın Jets’in hücum koçu olacağı belirtildi.

Head koç arayan takımlar arasında Atlanta Falcons, Detroit Lions, Jacksonville Jaguars, Philadelphia Eagles ve Los Angeles Chargers’ın da hedefleri arasında olan Saleh, Houston Texans dışındaki tüm head koç takımlar tarafından görüşmeye çağrılmıştı.

Dört yıldır San Francisco savunmasının lideri olan Saleh, Super Bowl’un ardından birçok sakat veren 49ers savunmasının sezon genelinde ayakta kalmasını sağlayarak birçok kişinin takdirini kazanmıştı.

Saleh’ten geride bıraktığımız sezon maç başına 28.6 sayıya izin veren Jets savunmasını tekrardan ayağa kaldırması bekleniyor. 2020 sezonunu 2-14 derecesiyle bitiren Jets’in 2021 NFL Draftı’nda ikinci ve 23. sırasından seçim hakkı bulunması 42 yaşındaki koç için büyük bir avantaj.

Jets’in ilerleyen aylarda 2018 NFL Draftı’nın üçüncü sırasında seçtiği quaterback Sam Darnold ile devam etmeyeceğinin belli olması bekleniyor. QB konusundaki belirsizlik aşıldıktan sonra savunmada Quinnen Williams ve C.J. Mosley önderliğinde ve Saleh yönetimindeki takım eski başarılı günlerine geri dönmeye çalışacak…