NFL ve NCAA futbolunda COVID-19 nedeniyle sene içinde birçok değişim ve yeni düzenlemeler gördük. Bunlara en son eklenen program ise NFL Combine’ı oldu. 1987’den bu yana Indianapolis’te yapılan ve her sene yaklaşık 330 oyuncunun davet edildiği NFL Combine’ı bu sene pandemi sebebiyle Indianapolis’te olmayacak.

Önceki senelerde NFL takımları, takım yöneticileri, baş antrenörleri, takım doktorları ve atletizm antrenörleriyle katıldığı NFL Combine’ında adaylar saha antrenmanları, bir dizi psikolojik test, bireysel ekiplerle yüz yüze görüşmeler ve kapsamlı bir tıbbi sınavdan geçiyordu. Fakat yaşanan pandemi dolayısıyla yapılacak bütün testler oyuncuların kendi üniversitelerinde gerçekleşecek.

Geçmiş senelerde de gördüğümüz ve Pro Day olarak adlandırılan günlerde NFL takımı koçları o senenin gözde oyuncularının üniversitelerine giderek oyuncuları canlı gözle ve yakından izleme imkAnı buluyorlardı. Ancak Combine’ın iptal olmasından dolayı Pro Day olarak adlandırılan günler daha yoğun ve sağlık önlemleri altında geçecek.

Üniversitelere gönderilen bilgiler dAhilinde yapılacak olan saha antrenmanlarının mümkün olduğunca tekdüze olması isteniyor. Tıbbi sınavların, adayın ve her takımın sağlık personeli arasındaki sanal görüşmelerin bir araya getirilmesi ve adayın kampüsünün yakınındaki tıbbi tesislerde yapılan testlerle birlikte yapılması bekleniyor.

Draft’a girecek olan oyunculardan öne çıkanları için muhtemelen nisan ayı başında her takımdan bir doktor ve bir spor antrenörü tarafından ziyaret edilebilecek daha kapsamlı bir test için bir veya daha fazla belirlenmiş yere gitmeleri istenecek.

Yapılacak olan bu değişim ve düzenlemelerden sonra combine’ın nasıl ilerleyeceğini ilerleyen aylarda göreceğiz…