Green Bay Packers’ın eski genel menajeri Ted Thompson, 21 Şubat 2021 günü hayata gözlerini yumdu. 68 yaşındaki Thompson, NFL’deki 26 yıllık yöneticilik kariyerinin 21’ini Green Bay Packers ile geçirmişti.

Packers kariyeri boyunca biri 1996’da personel direktörü olarak biri de 2010 yılında genel menajer olarak iki Super Bowl şampiyonluğu yaşayan Thompson, adını Packers efsaneleri arasına yazdırmıştı. Packers tarihine birçok sembol isim kazandıran Thompson, yöneticilik karierine başlamadan önce 10 sezon Houston Oilers forması giymiş linebacker olarak oynamış ve genel olarak special team’lerde görev almıştı.

Thompson, NFL tarihinin efsane koçlarından Bum Phillips’in önderliğindeki Oilers’ta 1975 ila 1984 yılları arasında 146 maçta boy göstermiş ve 1992 yılında personel direktörü asistanı olarak Packers’taki kariyerini başlamıştı.

Ron Wolf’un genel menajerlik yaptığı dönemde Packers’ta 2000 yılına kadar çeşitli görevler alan Thompson, 2000 yılında Seattle Seahawks’a geçmiş ve beş yıl football operasyonları başkan yardımcılığı yaptıktan sonra 2005 yılında genel menajer olarak Packers’a geri dönmüştü.

Packers’taki genel menajerliği döneminde Mike McCarthy’i takımın başına head koç olarak geçiren Thompson, 2010 yılındaki Super Bowl kazanan takımı yaratmıştı. 2017 sezonuna kadar genel menajerlik görevini sürdüren Thompson’ın draft ettiği 16 oyuncu Packers formasıyla Pro Bowl’a gitmeyi başarmıştı.

Thompson’ın draft ettiği isimler arasında ise başta Aaron Rodgers olmak üzere Nick Collins, A.J. Hawk, Greg Jennings, James Jones, Mason Crosby, Jordy Nelson, Clay Matthews, B.J. Raji, T.J. Lang, Bryan Bulaga, Morgan Burnett, Randall Cobb, David Bakhtiari, Mike Daniels, Corey Linsley, Davante Adams ve Kenny Clark gibi Packers’ın son 15 yılına damga vurmuş ve hala takımın önemli parçaları olan isimler bulunuyor.

2017 sezonunun ardından genel menajerlik görevinden çekilen ve takıma danışman olarak yardımcı olmaya devam eden Thompson, 2018 yılında Packers Hall of Fame’ine girmişti. NFL’in en köklü organizasyonlarından olan Packers’ın simge isimlerinden biri olan Thompson ileride Pro Football Hall of Fame’e girse de girmese de Packers taraftarlarınca asla unutulmayacağı bir gerçek…