Sezonun bitimi ile birlikte üç yıl önce Super Bowl kazandığı head koçu Doug Pederson ile yollarını ayıran Philadelphia Eagles yeni koçunu buldu. Philadelphia ekibi, Indianapolis Colts’un hücum koçu Nick Sirianni’yi takımın başına getirdiğini açıkladı.

Indianapolis Colts’ta head koç Frank Reich’ın altında hücum koçluğu yapan Sirianni’nin Eagles’a gelmesi takımda kültürün pek değişmeyeceği şeklinde yorumlandı. Şayet, Colts’un head koçu Frank Reich, daha önceden Philadelphia Eagles’ta Doug Pederson’ın altında hücum koçluğu yapıyordu…

39 yaşındaki Sirianni, NFL’deki koçluk kariyerine 2009 yılında Todd Haley’nin head koç olduğu Kansas City Chiefs’te kalite kontrol koçu olarak başlamış, daha sonra wide receiver koçluğuna yükselmiş Chiefs’teki dört sezonunun ardından 2013-2017 sezonlarından Chargers’ta çalıştıktan sonra 2018 yılında Eagles’tan ayrılıp Colts’un başına geçen Frank Reich’ın ekibinde yer almaya başlamıştı.

Getçiğimiz sezonu 4-11-1 derecesi ile bitiren Eagles, özellik quarterback pozisyonunda Carson Wentz’in istikrarsız performansları sonrası büyük sıkıntılar yaşamış ve sezonu çaylak oyun kurucu Jalen Hurts ile bitirmişti. Şimdi ise Sirianni’nin Wentz ile Hurts arasında önemli bir seçim yapması bekleniyor.

Colts’ta hücumda oyunları vermeyen Sirianni, quarterback’lerle detaylı olarak çalışmıştı. Daha önceden Chargers’ta beş yıl çalıştığı Philip Rivers’ın geçtiğimiz sezon Colts’a adapte olmasında önemli payı bulunan Sirianni’nin Eagles’ta Carson Wentz’in özgüvenini tekrar yerine getirip getiremeyeceği ise henüz belirsiz.