Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Kansas City Chiefs, AFC Finali’nde 38-24’lik skor ile Buffalo Bills’i geçip Super Bowl LV’de Tampa Bay Buccaneers karşısında unvanını koruma şansını elde etti…

Maçın başında 9-0 geriye düşen Kansas City Chiefs ardından Patrick Mahomes’un vites arttırması ile birlikte farkı açmaya başladı ve genel olarak rahat bir galibiyet aldı. 25 yaşındaki oyuncu böylece üç yıllık as oyun kuruculuk kariyerinde ikinci defa Super Bowl’a yükselmeyi başardı. Mahomes, Super Bowl’a çıkmadığı tek playoff macerasında ise AFC Finali’nde Tom Brady’li New England Patriots’a boyun eğmişti.

NFL’in yeni yüzü olarak gösterilen Mahomes şimdi Super Bowl’da Tampa Bay Buccaneers’ı yendiği takdirde 43 yaşındaki rakibi Tom Brady’den rövanşı almış olacak.

Bir önceki hafta Cleveland Browns karşısında beyin sarsıntısı geçiren Mahomes, ligin güçlü savunmalarından Bills karşısında ise bu sakatlığından hiçbir eser göstermeyerek, maça 325 yard ve üç touchdown pası ile damgasını vurmayı başardı.

Maç öncesi ısınmalar esnasından itibaren kendisini çok iyi hissettiğini söyleyen Mahomes, “Rehabilitasyon konusunda ve kendimi hazırlama konusunda iyi bir iş yaptık. Orada kendimde olduğumu hissettim ve sahaya çıkıp çok iyi bir Amerikan futbolu takımına karşı sayılar üretmeyi başardık” ifadelerini kullandı.

Tyreek Hill ile birlikte Mahomes’un en güvenilir silahı olan Travis Kelce ise maç sonrası yaptığı açıklamalarda sakatlık ile boğuşan QB’sini överken, “Hiçbir zaman aklında bu maçta oynamayacağına dair bir şüphesi yoktu. Gördük ki bugün en iyi oyununu yine ortaya koydu ve bizi Super Bowl’a taşıdı.” şeklinde konuştu.

Normal sezonda 1,416 yard pas yakalayıp NFL tarihinde bir sezonda en fazla yard pas yakalayan tight end olan Travis Kelce, AFC Finali’nde de 118 yard ve iki touchdown ile oynayarak yıldızlaştı. Kelce’nin bu performansının üstüne Tyreek Hill’in de 172 yard pas yakalaması eklenince sonuç Buffalo Bills için kaçınılmaz oldu.

Kansas City Chiefs ile Tampa Bay Buccaneers’ı karşı karşıya getirecek olan Super Bowl LV, 7 Şubat Pazar gecesi Tampa’da Raymond James Stadium’da oynanacak. Chiefs maçı kazanması halinde 2003 ve 2004 New England Patriots’ından sonraki ilk iki sene üst üste şampiyon olmuş takım olacak…