Indianapolis Colts’un tecrübeli quarterback’i Philip Rivers, 17. yıllık kariyerine noktayı koydu. Rivers, 16 sezon boyunca Chargers forması giydikten sonra geçtiğimiz off-season’da Indianapolis Colts ile anlaşmıştı.

2004 NFL Draftı’nın dördüncü sırasından seçilen Rivers, yıllar yılı şampiyonluk iddiası ile yola çıkan takımlarda oynamış ancak bir türlü Super Bowl hayalini gerçekleştirememişti. 39 yaşındaki oyuncu şampiyonluk şansını son bir kez denemek istemiş ancak takımının playoff ilk turunda Buffalo Bills’e 27-24 yenilerek elenmesine engel olamamıştı.

Chargers, Los Angeles’a taşınmadan önce 13 sezon boyunca San Diego Chargers forması giyen Rivers, San Diego Union-Tribune’dan Kevin Acee’ye yaptığı açıklamada, “Zamanı geldi. Doğrusu olan bu.” ifadelerini kullandı.

Alabama’da St. Michael Catholic Lise’sinin head koçluğunu yapacağı açıklanan Rivers, emekliliğini ilişkin, “Burada oturup, ‘Hala topu atabiliyorum. Oynamayı seviyorum.’ diyebilirim. Ancak bu her zaman orada olacak. Lisede koçluk yapacağım için heyecanlıyım” açıklamasını da yaptı. Rivers, bu kararı vermesinde koçluk yapma konusundaki heyecanının da etkili olduğunu sözlerine ekledi.

Sadece bir sezon Colts forması giyen tecrübeli oyuncu ile ilgili konuşan Indianapolis head koçu Frank Reich ise, “Philip, bu oyunun gördüğü en korkusuz rekabetçilerden biri ve takım arkadaşlarına en sadık oyunculardan biri. Bir lider olarak sarsılmaz inancı ve elit zekası onun Hall of Fame kariyerine katkıda bulundu. Philip oyunumuzu daha iyi yaptı ve NFL ona sahip olduğu için şanslıydı.” şeklinde konuştu.

Rivers geçtiğimiz sezon Colts formasıyla çıktığı 16 maçta 4,169 yard pas, 24 touchdown pası ve 11 interception ile oynamıştı. Chargers’ta starter olduğu 2006 sezonundan beri hiçbir maç kaçırmayan Rivers şu anda 64,440 yard ile NFL tarihinin en fazla yard pas atan beşinci oyuncusu konumunda bulunuyor.

Aile yapısı ve dokuz çocuğu ile de sürekli NFL’in gündeminde olan Rivers’ın kariyerinde sekiz Pro Bowl ve bir Yılın En İyi Geri Dönüş Yapan Oyuncusu (2013) ödülü bulunuyor. Deneyimli isim attığı 421 touchdown pası ile de bu alanda NFL tarihinde beşinci sırada bulunuyor.

2004 yılında ilk turdan kendisiyle birlikte seçilen Eli Manning ve Ben Roethlisberger’ın ikişer Super Bowl kazanması sebebiyle, yıllarca bu iki ismin başarılarının gölgesinde kalan Rivers’ın şampiyonluğu olmaması rağmen Hall of Fame olup olamayacağını hep birlikte göreceğiz…