“En iyi quarterback kim?” tartışmalarını sevenler bu sene muhteşem bir NFC Finali izleyecek… Hafta sonu oynanan konferans finalleri sonrası NFC Finali’ne yükselen iki takım Aaron Rodgers’ın Green Bay Packers’ı ile Tom Brady’nin Tampa Bay Buccaneers’ı oldu.

Cumartesi günü konferans yarı finallerinin ilk maçında sahasında Los Angeles Rams’i konuk eden Green Bay Packers, sürprize izin vermeyerek NFC Finali’ne yükselen ilk ekip oldu…

Karşılaşmaya başarılı wide receiver’ı Cooper Kupp’tan yoksun çıkan Los Angeles Rams, savunmadaki yıldızı Aaron Donald’ın da tam sağlıklı olmaması sebebiyle Aaron Rodgers’a hiçbir şekilde dur diyemedi. Packers’ın 37 yaşındaki yıldızı Aaron Rodgers, maçı 296 yard pas, iki TD pası ve bir TD koşusu ile tamamlayarak 32-18’lik galibiyetin tam anlamıyla mimarı oldu.

Bu skor ile birlikte Green Bay Packers üst üste ikinci sezon NFC Finali’ne yükselmeyi başardı. Packers’ın iki yıl üst üste konferans finaline çıkması ise eski head koçu Mike McCarthy ile yollarını ayırır ayırmaz gelmesi ise ilginç bir not oldu. Hatırlanacağı üzere Aaron Rodgers ve arkadaşları geçtiğimiz sezon NFC Finali’nde San Francisco 49ers’a boyun eğmişti.

Öte yandan Pazar gecesi ise New Orleans’ta NFL tarihinin tüm pas rekorlarında ilk iki sırayı paylaşan iki efsane oyun kurucunun karşılaşması vardı.

Normal sezon içinde iki defa yendiği Tampa Bay Buccaneers’ı konuk eden New Orleans Saints, bu sefer rakibine 30-20 yenilerek sahadan hüsran ile ayrıldı. Tampa Bay’de Tom Brady, 199 yard pas, iki TD pası ve bir TD koşusu ile maçın yıldızı oldu.

43 yaşındaki Tom Brady, bu skorla son 19 yıldaki 14. konferans finaline yükselmiş oldu. Daha önce eski takımı New England Patriots ile 13 defa AFC Finali oynayan Brady, böylece NFC’deki ilk yılında da üstelik Drew Brees gibi bir ismi geçerek konferans finaline yükselerek tekrardan neden Tom Brady olduğunu herkes göstermiş oldu.

Diğer tarafta ise maç öncesi emeklilik haberleri gündeme gelen Saints’in 42 yaşındaki quarterback’i Drew Brees, Bucs karşısında bir touchdown pası ve üç interception ile oynayarak büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Karşılaşma sonrası sahayı terk ederken tribünlere el sallayan ve soyunma odasına gidereken dönüp, yıllarının geçtiği Superdome’a son bir kez bakan Drew Brees’in emeklilik haberinin gelmesi bekleniyor.

Öte yandan Türkiye saati ile 5 Ocak 2021 gecesi saat 23.05’te Lambeau Field’daki Aaron Rodgers – Tom Brady karşılaşması herkesin yıllardır beklediği bir karşılaşma olacak. Playoff’larda ilk defa karşılaşacak olan Aaron Rodgers ve Tom Brady, takımlarını Super Bowl’a yükseltmek için sahada olacak. Packers’ın kazanması halinde Aaron Rodgers ikinci Super Bowl’una yükselmiş olacak. Kariyerinde dokuz defa Super Bowl oynayan Tom Brady ise bir kere de NFC şampiyonu olarak gediklisi olduğu Super Bowl’a yükselmek için sahaya çıkacak…