Geçtiğimiz sezon sadece dört galibiyet alıp büyük hayal kırıklığı yaşayan Philadelphia Eagles’taki yaprak dökümü tüm hızıyla devam ediyor. 2017 sezonunda takımı şampiyonluğa taşıyan Doug Pederson ile yollarını ayırdıktan sonra quarterback’i Carson Wentz’i de Indianapolis Colts’a gönderen Eagles, şimdi de önce wide receiver’ı DeSean Jackson ile yollarını ayırıp ardından Alshon Jeffery’i takımdan kesti.

Yıldız wide receiver Alshon Jeffery’nin lig yılı başladığında serbest kalışının resmileşeceği açıklanırken, Eagles’ın Jackson ile birlikte Jeffery’i de takımdan kesmesinin sebebinin salary cap’te yer açmak amacı ile olduğu belirtildi.

2017 sezonu öncesi Eagles’a katılan Jeffery, aynı sezonun Aralık ayında dört yıllık 52 milyon dolarlık bir kontrat imzalamıştı. Eagles forması altında dört sezonda 171 pas yakalayan Jefferey, toplamda 2,237 yard ve 20 touchdown’a imza atmıştı.

Son iki sezonda sakatlıklarla boğuşan Alshon Jeffery’nin özellikle geçtiğimiz sezonda sadece iki maçta ilk 11’de sahaya çıkabilmesi Eagles’ın planlarını oldukça bozmuştu. 31 yaşındaki oyuncu toplamda yedi maçta sahadaki yerini alabilirken sezonu 115 yard ve bir touchdown ile tamamlayarak kariyerinin en düşük rakamlarına ortaya koymuştu.

Öte yandan 2008 ila 2013 sezonları arasında Eagles forması giyip takımın sembol isimlerinden biri haline dönüştükten sonra sırasıyla Washington ve Tampa Bay formaları giyen DeSean Jackson, 2018 sezonunda büyük umutlarla Philadelphia ekibine dönmüştü.

Eagles’taki ikinci dönemi Alshon Jeffery’nin son iki yılı gibi sakatlıklarla geçen DeSean Jackson, ilk sezonunda sadece üç maçta forma giyebilirken geçtiğimiz sezon ise sadece beş maçta oynayabilmişti.

Sezonu 236 yard ve sadece bir TD tamamlayan DeSean Jackson’ın bu hayal kırıklığı yaratan performansının üstüne Alshon Jeffery’nin yokluğu da eklenince Carson Wentz’in performans düşüklüğü de kaçınılmaz olmuştu. Arka arkaya gelen sakatlıklar ve takım içi sıkıntılar da takımın başarılı head koç Doug Pederson ile yolların ayrılmasına kadar uzanmıştı.

Yeni sezonda takımı, Indianapolis Colts’un eski hücum koordinatörü Nick Sirianni’ye emanet eden Philadelphia Eagles’ın 2020 NFL Draftı’nın ikinci turunda seçtiği Jalen Hurts’ın etrafını güçlendirmek için bu yılki draft’ta wide receiver seçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Jeffery ve Jackson’ın gönderilişi sonrası şu anda takımın wide receiver kadrosun kariyerinin ikinci yılına giren Jalen Reagor dışında öne çıkan bir receiver bulunmuyor…