Uzun süredir Seattle Seahawks’ın superstar quarterback’i Russell Wilson’ı kadrosuna katacağı koşulan Chicago Bears, Andy Dalton ile bir yıllığına 10 milyon dolara anlaştığı. Tecrübeli oyun kurucunun primler ile birlikte Bears’tan 13 milyon dolar alabileceği belirtildi.

Chicago’nun Dalton transferi takımın Russell Wilson için Seattle Seahawks ile yaptığı pazarlıklar çıkmaza girdikten sonra geldi. Yazılanlara göre Bears, Wilson için Seattle’a üç ilk tur draft hakkı ve iki starter oyuncu teklif etse dahi Seahawks’ı takas için ikna edemedi…

Geçtiğimiz off-season’da dokuz sezon formasını giydiği Cincinnati Bengals’tan ayrılıp Dallas Cowboys ile anlaşan Andy Dalton sezona yedek QB olarak başlamıştı. Dak Prescott’un sakatlığı sonrası kendisini ilk 11’de bulan Dalton, sıkıntılı performanslar ortaya koysa da sezonun sonuna doğru ışık vermeye başlamıştı. 34 yaşındaki oyuncu sezon içinde beyin sarsıntısı geçirip üstüne bir de COVID-19’e yakalansa da 11 maçta sahaya çıkmayı başarmıştı.

Dalton, Cowboys forması altındaa 11 maçta 2,170 yard pas, 14 touchdown pası ve sekiz interception ile oynasa da bu performansı ile Dak Prescott’ın yerini tam anlamıyla doldurmamış, sezon sonunda Cowboys’un playoff’u kaçırmasına engel olmamıştı. Red Rifle lakaplı oyuncu Cincinnati Bengals ile ise beş sezon üst üste playoff’a çıkmaya başarmış ancak playoff’ta takımına maç kazandırmadığı için oldukça eleştirilmişti.

Öte yandan dört sene önce draft’ın ikinci sırasından büyük umutlarla Mitchell Trubisky’i seçen Chicago Bears, bu deneyimden hayal kırıklığı ile ayrılıp oyuncunun beşinci yıl opsiyonunu kullanmayarak serbest kalmasına izin vermişti. Chicago Bears, geçtiğimiz sezon playoff yapsa da Trubisky ile Nick Foles’u değişmeli oynatarak QB pozisyonundan bir kez daha verim alamamıştı. Takım playoff’ların ilk turunda New Orleans Saints’e karşı hiçbir varlık gösteremeden elenmişti.

Şimdi ise yeni sezon için Chicago’da Andy Dalton’ın Nick Foles ile forma yarışına girmesi bekleniyor. Tecrübesi ve normal sezon performanslarıyla Foles’un şu an için önünde olan Andy Dalton’ın Chicago’ya bir sezonda başarı getirememesi halinde head koç Matt Nagy ve genel menajer Ryan Pace ile yolların ayrılacağına kesin gözüyle bakılıyor…