Off-season’da salary cap konusunda en çok sıkıntı yaşaması beklenen takımların başında gelen Green Bay Packers, başarılı running back’i Aaron Jones’un kontratını uzatmayı başardı. Packers’ın Jones’a dört yıllığına 48 milyon dolar vereceği açıklandı.

Jones’un alacağı ücretin 13 milyon dolarının imza parası olduğu belirtildi. Her ne kadar Aaron Jones iki sezondur 1,000 koşu yardı barajını aşsa da geçtiğimiz yıl draft’ın ikinci turundan running back A.J. Dillon’ı seçen Packers’ın yıldız oyuncuyla kontrat uzatması beklenmiyordu.

NFL.com’un en iyi serbest oyuncular listesinde 101 isim arasında dokuzuncu sırada yer alan Jones’un Packers’tan franchise tag alamadıktan sonra takımdan ayrılacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Denkleme A.J. Dillon da eklendiğinde Packers’ın Jones ile nikah tazelemesi çoğu kişi için büyük sürpriz oldu.

26 yaşındaki Jones’un menajeri Drew Rosenhaus yaptığı açıklamada, Aaron Jones’un free agent olarak başka takımlardan daha yüksek ücretler alabileceğine inandığını ancak Jones’un tercihini Packers’ta kalmaktan yana kullandığını söyledi.

2020 sezonunda 14 maçta forma giyen Aaron Jones, bu maçlarda 1,104 yard koşu, dokuz touchdown koşusu, 355 yard pas yakalama ve iki touchdown ile oynayarak kariyerinde ilk Pro Bowl olma onuru yaşamıştı. 2017 NFL Draftı’nın beşinci turundan seçilen Aaron Jones, 2019 sezonunda ise toplamda yaptığı 16 touchdown koşusuyla bu alanda sezonun en çok TD yapan oyuncusu olarak Derrick Henry ile zirveyi paylaşmıştı.

Kariyerinin beşinci sezonuna girmeye hazırlanan Aaron Jones aynı zamanda ilk dört sezonunda 37 TD koşusu ve altı TD pası yakalama ile toplamda 43 touchdown’a imza atmıştı. Başarılı oyuncu bu dört sezonda takımına toplamda 4,000 yarddan fazla kazandırmıştı. Jones, NFL tarihinde ilk dört sezonda 4,000 yard ve 40 touchdown barajını geçen üçüncü isim olarak öne çıkıyor. Diğer iki isim ise Hall of Famer running back’ler Jim Brown ve Gale Sayers…