Geçtiğimiz sezon Tom Brady ile yollarını ayırdıktan sonra bir yıllığına 1.75 milyon dolara Cam Newton ile anlaşan ancak playoff’tan uzak kalarak büyük bir hayal kırıklığı yaşayan New England Patriots, sürpriz bir karar ile Newton ile tekrardan anlaştığını duyurdu.

2020 sezonunda 15 maçta forma giyip sadece sekiz touchdown pası atabilen Cam Newton’ın Patriots ile yeni kontratının bir yıllık 14 milyon dolar değerinde olduğu belirtildi. Kontratın detayları olarak tecrübeli oyuncunun 1.5 milyon dolar garanti ücret, iki milyon dolar imza parası, 1.5 milyon dolar kadroya girme bonusu ve playoff’lara kalınması, Pro Bowl, All-Pro, normal sezon MVP’si ve Super Bowl MVP’si olma gibi durumları içeren dokuz milyon dolar değerinde primlerin sözleşmede yer aldığı açıklandı.

Tecrübeli oyuncunun bu dokuz milyon dolarlık primleri alamaması halinde ise cebine giren ücret, 3.5 milyon doları garanti olmak üzere toplam beş milyon dolar olacak ki bu rakam Detroit Lions’ın yedek quarterback’i Chase Daniel’ın alacağı ücrete denk geliyor.

31 yaşındaki oyuncunun bu sene Patriots ile tam bir hazırlık kampı geçirmesi halinde ise performans bazlı primleri de göz önünde bulundurduğumuzda istatistiklerinde bir artış olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Geçtiğimiz sezon 15 maçta sadece 2,657 yard pas, sekiz touchdown ve 10 interception ile oynayan Newton’ın benzer rakamlar ortaya koyması Patriots’ın tekrardan playoff’lara oldukça dönmesi zor gözüküyor.

Öte yandan pas hücumunda yarattığı hayal kırıklığının aksine koşu oyununda 592 yard ve 12 touchdown koşusu ile oynayan Newton’ın yeni sezonda ne tarz bir performans ortaya koyacağı Patriots’ın kaderini belirleyecek.

2021 NFL Draftı’nın 15. sırasından seçim yapacak olan Boston ekibinin, Cam Newton’ı takıma döndürdükten sonra bu hakkı ile bir oyun kurucu seçip seçmeyeceği ise merakla bekleniyor…