Ryan Fitzpatrick hancı, takımlar yolcu… Miami Dolphins ile kontratı sona eren Ryan Fitzpatrick, yeni takımını hızlı buldu. Tecrübeli quarterback Washington Football Team ile bir yıllığına 10 milyon dolara anlaştı. Kontratın primlerle birlikte 12 milyon dolara yükselebileceği belirtildi.

Washington Football Team, yıllar yılı quarterback sıkıntısı çeken neredeyse her takımın denediği Ryan Fitzpatrick’in dokuzuncu takımı oldu. Fitzpatrick daha önce sırasıyla Rams, Bills, Titans, Texans, Jets, Buccaneers ve son olarak Dolphins formaları giymişti. İşin ilginci Rams dışındaki tüm takımlarda as oyun kurucu olan Fitzpatrick, bir takım ile yedek olmak için anlaşsa da bir şekilde formayı kapmayı başarmıştı.

Şimdi ise 38 yaşındaki Fitzpatrick’ten Washington’da Taylor Heinicke ile forma yarışına girip, gerekirse deneyimsiz oyuncuya mentörlük yapması bekleniyor. Geçtiğimiz sezon Miami Dolphins’te yıla starter olarak başlayan Fitzpatrick daha sonra çaylak Tua Tagovailoa için yedeğe çekilmiş ve benzer bir role bürünmüştü. Tua’nın performans olarak sıkıntı yarattığı maçlarda sonradan oyuna girip Dolphins’e birden fazla defa can veren Fitzpatrick’in bu performansı taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmıştı.

Washington Football Team ise geçtiğimiz günlerde Alex Smith ile yollarını ayırmıştı. Sezon içindeki performansı ile yılın en iyi geri dönüş yapan oyuncusu seçilen Alex Smith, Washington’ın gelecek planları içinde yer almazken, takımda Taylor Heinicke ve Kyle Allen’ın ilk 11 mücadelesi vermesi bekleniyordu.

Taylor Heinicke’nin Tampa Bay Buccaneers karşısında playoff’ta sınıfı geçen performansı ve Kyle Allen’ın da dönem dönem dönem şans bulduğunda ışık veren bir QB olması, bu iki ismi, takımın head koçu Ron Rivera’nın Carolina Panthers’tan eski öğrencileri olmaları sebebiyle şimdilik forma yarışında biraz daha ön plana çıkıyor.

Ancak genç-veteran demeden gittiği takımlarda formayı bir şekilde kapmayı başaran Ryan Fitzpatrick’in neler yapacağı belli olmaz. Geçtiğimiz sezon yedisi ilk 11’de olmak üzere toplam dokuz maça çıkan ve bu maçlarda 13 TD pası, sekiz interception ile oynayıp beş galibiyet elde eden Fitzmagic lakaplı oyuncu Washington’da da formayı kaparsa şaşırmayın deriz…