Pek çoklarına göre serbest oyuncu piyasasının en iyi hücum oyuncusu konumundaki wide receiver Kenny Golladay, geç de olsa yeni takımını buldu ve transferin hızlı ekiplerinden New York Giants ile anlaştı.

Golladay’ın Giants ile imzaladığı sözleşmenin dört yıl 72 milyon dolar olduğu ve bu ücretin 40 milyon dolarının da garanti ücret kapsamına gireceği açıklandı. Pandemi etkisiyle süre olarak kısa kontratların gözde olduğu bir dönemde genç wide receiver, dört yıl gibi azımsanmayacak bir süre için kendisini Giants’a bağlamayı başardı.

Hafta başında Golladay’ı tesislerinde ağırlayan ve sonuçta da onu ikna etmeyi başaran Giants, anlaşmanın imzalanmasını takiben yeni yıldızını kameralar karşısında görücüye çıkardı. Golladay, basın toplantısı esnasında çeşitli açıklamalar yaparken kendisini Giants ile anlaşmaya neyin ikna ettiğini de belirtti. 27 yaşındaki oyuncu konu hakkında “İçlerinde Daniel Jones’un da olduğu birkaç hücum oyuncusu beni aradı. Geçen pozitif konuşmalara ek olarak head koç Joe Judge ve hücum koordinatörü Jason Garrett’ın vizyonunu çok beğendim.” ifadelerini kullandı.

Jones ile kuracağı birlikteliğin kendisini heyecanlandırdığını da sözlerine ekleyen Golladay için son dönemde yarışan iki ekip Chicago Bears ve Giants idi. Geride bıraktığımız Çarşamba günü Bears, yıldız oyuncuyu tesislerine davet etmişti. Takımın en büyük yıldızı Allen Robinson’ı franchise tag ile korumaya alan Bears, Golladay’ı Robinson’ın yanına katıp ligin en korkutucu wide receiver ikilisini oluşturmak için fazlasıyla çaba harcamasına rağmen Golladay’in tercihi Giants’tan yana oldu.

Aslında eski takımı Detroit Lions’tan franchise tag alması beklenen Golladay, Lions’ın aksi yönde karar vermesiyle serbest oyuncu piyasasına girmişti. 2017 NFL Draftı’nın üçüncü turundan Lions’a katılan Golladay, 2018 ve 2019 sezonlarında 1,000 yard pas yakalama barajını geçmiş ve 1,190 yard ve 11 touchdown ile harika geçirdiği 2019 sezonu sonrasında da kariyerindeki ilk ve tek Pro Bowl’una seçilmişti. 2020’de ise sakatlığın pençesinden kurtulamayan genç oyuncu, yalnızca beş karşılaşmada forma giyebilmişti.

1.93 metrelik boyu ve 97 kiloluk dev fiziğiyle öne çıkan Golladay’in de Giants’a katılmasıyla New York ekibi hiç de fena olmayan bir hücum takımı kurmuş oldu. Halihazırda Sterling Shepherd, Darius Slayton, Evan Engram gibi etkili pas oyunu silahlarına sahip olan Giants, Minnesota Vikings’ten ayrılan tight end Kyle Rudolph ile de anlaşmıştı.

Bağlarındaki sakatlık sebebiyle 2020 sezonunun çok büyük bir bölümünü kaçıran running back Saquan Barkley’nin de bu ekibe katılmasıyla Giants’ın çehresi en azından geçen seneye göre fazlasıyla değişebilir. Ancak değişikliğin ne boyutlarda olacağını etkileyecek en büyük unsur, 2019 NFL Draftı’nın birinci turundan seçildikten sonra beklenen istikrarlı performansları bir türlü ortaya koyamayan Daniel Jones’un istenilen seviyeye ne kadar yaklaşacağı olacak…