Şubat ayında Super Bowl’da Kansas City Chiefs’i dize getirip şampiyonluk ipini göğüsleyen Tam Bay Buccaneers, Tom Brady’nin kontratını bir yıllığına uzattı. 2021 sezonu sonunda kontratı bitecek olan Tom Brady, yeni sözleşmesi ile birlikte 2022 sezonunda da Buccaneers forması giyecek.

Ağustos ayında 44 yaşına girecek olan Tom Brady, böylece 45 yaşına kadar oynama hedefini de gerçekleştirmiş olacak. Brady, 2022 sezonunda takımı ile playoff yapması halinde 2023 yılında 46 yaşından gün almış bir quarterback olarak sahaya çıkacak.

Şubat ayında Tampa Bay’deki birinci, toplamda ise kariyerindeki yedinci şampiyonluğu kazanan Tom Brady, yeni kontrat görüşmelerinde herhangi bir zam istemezken ayrıca kağıt üzerinde maaşında indirime giderek Buccaneers’a kadrosunu güçlendirmesi için salary cap’te yer açmış oldu.

2021 sezonundaki cap hiti 28.375 milyon dolar olan Brady’nin yeni kontratı ile salary cap’teki kapladığı yerinde azalması bekleniyor. Tampa Bay’in salary cap’te yer açmak için Brady’nin yeni kontratına daha sonradan vazgeçilebilir üç yıl eklediği belirtiliyor. Hatırlanacağı üzere Brady, geçtiğimiz sezon New England Patriots tarafından takımdan kesildikten sonra Buccaneers’ın iki yıllık 50 milyon dolarlık teklifine ‘Evet’ demişti.

Halihazırda takımın ikinci wide receiver’ı Chris Godwin’i franchise tag ile takımda tutup, şampiyonluğa büyük katkı veren Lavonte David’e iki yıllığına 25 milyon dolar veren Tampa Bay’in, Brady’nin kontratını yapılandırdıktan sonra yıldız pass-rusher Shaquil Barrett ve tight end Rob Gronkowski’yi de takımda tutmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Twitter sayfasında yeni kontratını “Grubu bir arada tutuyoruz” mesajı ile duyuran Tom Brady geride bıraktığımız sezon 16 maçta 40 touchdown pası atmıştı. Playoff’larda Super Bowl dahil toplam dört maça çıkan Brady, bu karşılaşmalarda da 10 touchdown pası atıp, toplam 50 touchdown ile sezonu Super Bowl MVP’si ve yedinci yüzüğü ile kapatmıştı…