Houston Texans’ın yıldız quarterback’i Deshaun Watson hakkındaki taciz suçlamaları çığ gibi büyüyor! Pek çok kadının taciz iddiasıyla şikayetçi olduğu Watson’ın hakkında tam 16 dava açıldı.

16 davanın tamamı Texas’taki Harris County’de açılırken bu davalarda 16 davacıyı da tek bir avukat, Tony Buzbee, temsil ediyor. Genç oyuncu hakkında yapılan son suçlamalar, Watson’ın kendilerine rızaları dışında dokunduğu ya da kendilerini öpmeye çalıştığı gibi ithamlar içeren ilk davalardaki suçlamalara oldukça benzer.

Genç oyuncunun avukatı Rusty Hardin, gittikçe artan şikayetler üzerine yaptığı açıklamanın başında “Deshaun Watson’ın herhangi bir kadını cinsel olarak istismar ettiği iddiaların hiçbiri doğru değildir.” ifadelerin kullandı.

Hardin açıklamalarının devamında ise “Watson’a itham edilen cinsel istismar ve cinsel saldırı iddiaları sadece yasadışı değil aynı zamanda etik olarak da yanlıştır” derken, “Kadınların kendilerine yapılan yanlış bir muamele sonrası cesurca ortaya çıkması takdir edilecek bir şeydir. Yapılan suçlamaları asla küçümsemiyoruz. Ancak, suçlanan kişiye de adil bir şekilde yaklaşılmasını aynı derecede önemli görüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Hardin, davacıların avukatı Buzbee’nin, kendilerinin tüm işbirliği taleplerini reddettiğini belirtti ve davacıların isimlerini kendilerine bildirme talebine de olumsuz cevap verdiğini söyledi.

Yine Hardin’in aktardığına göre davacılardan bir tanesinin kimliği tespit edilirken Watson’ın avukatları tarafından, ilgili davacının suçlamasının gerçeği yansıtmadığına dair somut bir delil bulundu.

Bununla birlikte Hardin’in açıklamasında, Watson’ın pazarlama danışmanı Bryan Burney’nin yayınladığı bir beyana da atıfta bulunuldu. Burney, bu beyanında davacılardan bir tanesinin kimliğini tespit ettiğini açık ederken ilgili davacının, Watson’la ilişkisinin tamamen rızaya dayalı olduğunu kendisine belirtmesine rağmen 30,000 dolar karşılığında sessiz kalma talebinde bulunduğunu iddia etti.

Davacıların avukatı Buzbee ise bu iddialar karşısında davacı kadınların suçlamaları hakkındaki tüm kanıtları yakın zamanda soruşturmacılarla paylaşacağını söyledi.

Tüm bunlara ek olarak, NFL’in de işin içine dahil olduğu ve olayı kendi tarafından da araştırdığı öğrenildi…