2021 NFL Draftı’nın ikinci sırasından bir quarterback mi seçeceği yoksa genç oyun kurucusu Sam Darnold’ın etrafında yapılanmaya yönelik bir hamle mi yapacağı aylardır konuşulan New York Jets, bu tartışmaya son noktayı koydu ve Sam Darnold’ı Carolina Panthers’a gönderdi.

New York Jets’in 23 yaşındaki oyuncu karşılığından Panthers’tan 2021 NFL Draftı altıncı tur seçim hakkı, 2022 NFL Draftı ikinci tur seçim hakkı ve 2022 NFL Draftı dördüncü tur seçim hakkını aldığı açıklandı. Jets, hatırlanacağı üzere 2018 NFL Draftı’nın üçüncü sırasından Darnold’ı büyük umutlarla seçmişti.

Jets formasıyla geçirdiği üç sezon boyunca inişli çıkışlı performanslar ortaya koyan Darnold, bir türlü kolejde USC Trojans forması ile gösterdiği potansiyeline yaklaşamamış ancak bunda suçlu olarak, genç oyuncuya bir türlü güvenilir pas silahları veremeyen ve ligin en zayıf hücum takımlarından birinde oynamasını sağlayan Jets yönetimi gösterilmişti.

Darnold ise zaman zaman gösterdiği performanslar ve attığı jeneriklik paslar ile ışık verse de takımını ligin dibinden bir türlü kurtaramamıştı. Darnold’ı yeterince kullanamadığı için oldukça eleştirilen head koç Adam Gase ile ise geçtiğimiz sezonun sonunda yollar ayrılmıştı.

Öte yandan geçtiğimiz sezon Cam Newton ile yollarını ayırıp, üç yıllığına Teddy Bridgewater ile anlaşan Carolina Panthers, Bridgewater’ın sezon içindeki performansından hiç memnun kalmamış ve off-season’da yeni bir QB arayışına girmişti. Houston Texans’tan Deshaun Watson’ın olası adreslerinden biri olarak da gösterilen Panthers’ın 2021 NFL Draftı’nın sekizinci sırasından da bir QB seçebileceği konuşuluyordu. Ancak takımın tercihi Darnold oldu…

Sam Darnold’ın New York Jets’teki ilk iki senesinde en iyi anlaştığı wide receiver’ı olan Robby Anderson ile Carolina’da buluşması da genç QB için bir artı olarak yazıldı. 2019 sezonu öncesi Jets’in takımda tutmadığı Anderson, Carolina’da kariyerinin en iyi yılını geçirmiş ve 1,000 yard barajını aşmıştı.

Anderson’ın takımdan ayrılışını oldukça fazla hisseden Sam Darnold, eski takım arkadaşı ile buluşurken pas hücumunda şimdi Anderson’ın önünde, her yıl performansını arttıran D.J. Moore’a da sahip olacak. NCAA’de Joe Burrow’ı yıldızlaştırıp Carolina Panthers’ın hücum koçu olan Joe Brady’nin ise Darnold’ı potansiyeline ulaştırması umut ediliyor. Hem pas hücumunda hem de koşu hücumunda ligin en iyi isimlerinden biri olan RB Christian McCaffrey’nin sağlığına kavuştuğu bir senaryoda ise Sam Darnold, herkese neden Josh Allen ve Lamar Jackson gibi isimlerin önünden seçildiğini kanıtlayabilir…

New York Jets’in ise 29 Nisan’da başlayacak olan NFL Draftı’nın ikinci sırasından bir QB seçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu ismin ise BYU quarterback’i Zach Wilson veya Ohio State QB’si Justin Fields olması bekleniyor…