New York Jets’ten Sam Darnold’ı alarak quarterback pozisyonunda yeni bir yola giren Carolina Panthers, Teddy Bridgewater’ı takas ile Denver Broncos’a gönderdi. Panthers’ın Bridgewater karşılığında Broncos’un altıncı tur draft hakkını aldığı açıklandı.

Geçtiğimiz sezon üç yıllığına 63 milyon dolara Panthers ile anlaşan Bridgewater’ın 2021 sezonunda alacağı 10 milyon dolarlık ücretin yedi milyon dolarını, salary cap kuralları gereği eski takımı Panthers ödemeye devam edecek.

2018 ve 2019 yıllarında New Orleans Saints’te Drew Brees’in yedekliğini yapan ve forma bulduğu zamanlarda gösterdiği başarılı performanslarla ligin en güvenilir yedeklerinden biri olduğunu kanıtlayan Bridgewater, starter olarak gittiği Carolina Panthers’ta ise beklentilerin oldukça altında kalmıştı.

Yıllar sonra as oyun kurucu olarak bir sezon geçiren Bridgewater, 15 maçta forma giymiş bu maçlarda toplam 15 touchdown pası ve 11 interception ile oynayıp, halen bir game manager QB’den fazlası olmadığını göstermişti. Panthers da bu maçlarda sadece dört galibiyet alabilince takım Jets’in yollarını ayırmak istediği potansiyelli Sam Darnold fırsatını kaçırmamıştı.

Öte yandan 2015 sezonunun ardından Peyton Manning’in emekli olması ile birlikte halen aradığı quarterback’i bulamayan Denver Broncos şimdi de zarları Teddy Bridgewater için atacağa benziyor. Yapılan haberler arasında Bridgewater’ın takıma yedek olmak için değil Drew Lock ile forma mücadelesi vermek için geldiği yer alıyor.

Peyton Manning’in emekliliğinden sonra Brock Osweiler, Trevor Siemian, Paxton Lynch, Case Keenum, Joe Flacco, Brandon Allen ve Drew Lock’ı oyun kurucu olarak deneyen Denver, bu isimlerden istediğini bir türlü bulamamıştı.

2019 NFL Draftı’nın ikinci turundan büyük umutlarla seçtiği Drew Lock’a 18 maç süre veren Broncos, geçtiğimiz sezon Lock’ın sakatlıkları ve COVID-19 protokolleri sebebiyle bir maç Jeff Driskel bir maç Brett Rypien bir maç da antrenman kadrosundan gelen WR Kendall Hinton’ı QB olarak oynatmıştı.

Drew Lock’tan umudunu kesmişe benzeyen Denver’ın Bridgewater hamlesine rağmen 2021 NFL Draftı’nın dokuzuncu sırasında da bir QB seçme ihtimali bulunuyor…