Off-season döneminde iki veteran tackle’ı Eric Fisher ve Mitchell Schwartz ile yollarını ayıran Kansas City Chiefs, Patrick Mahomes’un kör noktasını korumak için hamlesini yaptı ve Baltimore Ravens’in Pro Bowl sol tackle’ı Orlando Brown Jr.’ı takas yoluyla kadrosuna kattı.

Son iki sezonda da Super Bowl’a yükselme başarısı gösteren Chiefs, Brown takasında Ravens’a 2021 NFL Draftı birinci tur, üçüncü tur ve dördüncü tur ve 2022 NFL Draftı beşinci tur hakkını gönderirken, yıldız sol tackle’a ek olarak Ravens’ın 2021 ikinci tur ve 2022 altıncı tur haklarını aldı.

2018 NFL Draftı’nın üçüncü turundan Ravens’a katılan Brown, seçildiği günden itibaren Ravens hücum hattının önemli parçalarından birisi olmayı başardı ve Ravens formasıyla sağ tackle ve sol tackle pozisyonlarında 42 maça ilk 11’de çıktı.

Kariyerinin ilk iki sezonunda sağ tackle pozisyonunda hem koşu hem de pas bloğu anlamında önemli işlere imza atan Brown, 2020 sezonunun ortasında ise Ravens’ın yıldız sol tackle’ı Ronnie Stanley’nin sezonu kapatmasını takiben sol tackle pozisyonuna geçmiş ve quarterback’lerin kör noktasını korumak anlamında da güvenilir olduğunu herkese ispat etmişti. Öyle ki, 2019 sezonu sonrası Pro Bowl’a seçilme başarısı gösteren Brown, yeni pozisyonunda 2020 sezonunda da bu başarısını devam ettirip ligin All-Star’ları arasına ismini yazdırdı.

Tampa Bay Buccaneers’a 31-9 kaybettikleri Super Bowl LV’te sakatlık sebebiyle hem Schwartz hem de Fisher’dan yoksun oynayan Chiefs’in superstar quarterback’i Patrick Mahomes, maç boyunca Buccaneers’ın getirdiği pas baskısı karşısında oldukça zorlanmıştı. Off-season’da bu iki isimle de yollarını ayıran Kansas City ekibi, takip eden süreçte hücum hattına oldukça agresif yatırımlar yaptı. Yıldız guard Joe Thuney’e beş yıl 80 milyon dolarlık kontrat veren takım, eski All-Pro guard Kyle Long’u da kadrosuna kattı.

2020 NFL Draftı’nın üçüncü turundan büyük beklentilerle seçilen ancak pandemi sebebiyle sezonda oynamama kararı alan Lucas Niang’ın da 2021’de sahalara dönecek olması, yepyeni bir kimlik kazanan Chiefs hücum hattının elini güçlendiriyor. Niang’ın, Brown’un sol tackle pozisyonunda görev yapacak olması sebebiyle, sezona sağ tackle’da başlaması bekleniyor.

Super Bowl LV’de en büyük zaafı hücum hattı olan Chiefs, bu sezonki transferleriyle üst üste üçüncü kez Super Bowl’a yükselip 2019 sezonundaki başarılarını tekrar ettirerek bir kez daha şampiyonluğa ulaşabilecek mi, hep birlikte göreceğiz…